Ζάκυνθος

Εικόνες ντροπής με βουνά από σκουπίδια σε Μακρύ Γυαλό και Λιμάνι Βολιμών

Δραματική κατάσταση με τα σκουπίδια στα ορεινά!

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού για το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, που είναι αισθητό από τη μια άκρη της Ζακύνθου ως την άλλη, την στιγμή μάλιστα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα και ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται.

Δέκτης έντονων αντιδράσεων έγινε ο -Ε- από κατοίκους και επιχειρηματίες των ορεινών, που και από την πλευρά τους στέλνουν σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους. Όπως μας αναφέρουν χαρακτηριστικά από την παραλία του Μακρύ Γυαλού μέχρι και το Κορίθι, γύρω από τους κάδους έχουν σχηματιστεί μικρές χωματερές μια που απορριμματοφόρο έχει να περάσει εδώ και δέκα ημέρες.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα μας, και αποτυπώνουν την κατάσταση που υπήρχε χθες το μεσημέρι.

Οι φωτογραφίες είναι από τη δημοφιλή παραλία του Μακρύ Γυαλού, αλλά και από την περιοχή Αγ Νικόλαου – Βάρβαρες και Σπαρτιά. Σημειώνεται πως εκτός από τους μόνιμους κατοίκους από την περιοχή αυτή περνούν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες που είτε μένουν σε κάποια από τα πολυτελή καταλύματα., είτε επισκέπτονται τις πανέμορφες παραλίες και τα αξιοθέατα.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Διονύσης Ακτύπης, Πρόεδρος Σωματείου επαγγελματικών τουριστικών σκαφών Βορειοδυτικής Ζακύνθου, που μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- χθες το πρωί, αναρωτήθηκε αν τελικά κάποιοι θέλουν να «τιμωρήσουν» την περιοχή. Σημείωσε πως μέχρι την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής, οι εν ενεργεία αιρετοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους και όχι να είναι άφαντοι!

“Γιατί μας απαξιώνουν έτσι;” αναρωτιούνται επιχειρηματίες της περιοχής

«Μας έχουν απαξιώσει τελείως και το τελευταίο δεκαήμερο δεν έχει περάσει καν το απορριμματοφόρο. Υπάρχει ένα απέραντο σκουπιδιαριό από την παραλία του Μακρύ Γυαλού μέχρι και τον φάρο στο Κορίθι. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο αυτής της απαξίωσης. Μήπως μας τιμωρούν για κάποιο λόγο; Οι μισθοί τους είναι μισθοί τετραετίας και οφείλουν να δουλεύουν μέχρι την τελευταία ημέρα» σημείωσε ο κ. Ακτύπης τονίζοντας πως κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσουν δικά τους μηχανήματα και οχήματα για να μεταφέρουν τα απορρίμματα στο Λίβα, αν και μια τέτοια ενέργεια μπορεί να τους βάλει σε περιπέτειες με το νόμο!

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *