Κοινωνία

Εικόνες απαξίωσης στις παρυφές του Αγίου Χαραλάμπη: Ένας χώρος περιπάτου παραμένει υποβαθμισμένος!

Μπορεί εδώ και πολλά χρόνια το ενδιαφέρον, η προσοχή και μοιραία η έντονη κριτική μας να στρέφεται στην κατάσταση που επικρατεί μέσα στο χείμαρρο του Αγίου Χαραλάμπη που καταφέραμε να μετατρέψουμε σε έναν τεράστιο …- ας μας συγχωρεθεί η χρήση της λέξης- οχετό στην καρδιά της Πόλης, ωστόσο η κατάσταση στις παρυφές δεν φαίνεται να είναι καλύτερη.

Παλιόρουχα, κλαδιά, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, ογκώδη και σκουπίδια, συνθέτουν δυστυχώς το «σκηνικό» στις δύο πλευρές του χειμάρρου, που ενώ θα μπορούσε να αποτελεί έναν όμορφο πλακοστρωμένο χώρο περιπάτου, αποτελεί τελικά ένα από τα σημεία που ντόπιοι και επισκέπτες αποφεύγουν μετά … βδελυγμίας. Μοναδική εξαίρεση κάποιοι λιγοστοί τουρίστες που σεργιανούν στην Πόλη και περνούν πεζή από την περιοχή.

Δυστυχώς όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ειπωθεί δεν κάνουν να ιδρώσει το αυτί των υπευθύνων ώστε να γίνουν μικρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις για να καθαρίσει η περιοχή και να γίνει πιο ελκυστική για τους επισκέπτες. Άλλωστε στις παρυφές υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις , από καφέ μέχρι ιατρεία, που καθημερινά εξυπηρετούν δεκάδες πολίτες. Για να μην μιλήσουμε φυσικά για τα σχολεία που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής αλλά και τους μόνιμους κατοίκους που ειδικά το καλοκαίρι που το πρόβλημα διογκώνεται υποφέρουν.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό μέσα από τον φακό του ΕΡΜΗ

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *