Ζάκυνθος

Εθελοντές ζητά η οικογένεια του αγνοούμενου 73χρονου Ουαλού John Tossell!

Καμπάνια για την αναζήτηση του 73χρονου John Tossell

Πρόσκληση σε ειδική ομάδα αναρριχητών από την Αγγλία για να συνδράμει στις έρευνες

Ο 73χρονος Ουαλός John Tossell

Μετά την λήξη των ερευνών από τις αρχές και ενώ έχουν περάσει ήδη 12 ημέρες από την εξαφάνιση του, η οικογένεια του 73χρονου John Tossell ζητά την συνδρομή εθελοντών για να εντοπίσει τα ίχνη του άτυχου ηλικιωμένου που ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Ιουνίου για μια βόλτα στην περιοχή του Σκοπού και δεν επέστρεψε ποτέ. Οι έρευνες  που συντόνιζε η  Αστυνομία  και στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η 6η ΕΜΑΚ αλλά και εθελοντές,  ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα και η οικογένεια ανέλαβε περαιτέρω δράση, ζητώντας την συνδρομή μιας εθελοντικής ομάδας ορειβατών από την Αγγλία. Προκειμένου όμως τα μέλη αυτής της ομάδας (με την επωνυμία Western Beacons Mountain Rescue Team), να έρθει στη Ζάκυνθο και να ξεκινήσει έρευνες χρειάζονται πόροι, που η οικογένεια δεν διαθέτει.

Αυτός είναι και ο λόγος που μέσω της ειδικής ιστοσελίδας «gofundme» η οικογένεια καλεί σε δωρεά όποιον θέλει να προσφέρει. Το μήνυμα της κόρης της οικογένειας για την συγκέντρωση πόρων αναφέρει:

«Ο πατέρας  μου John Tossell αγνοείται, αφού πήγε για έναν περίπατο στο μοναστήρι που βρίσκεται στο βουνό Σκοπός στο ελληνικό νησί της Ζακύνθου. Παρά το γεγονός ότι για μια εβδομάδα οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τον αναζητούσαν, ο πατέρας μου δε βρέθηκε.

Βρισκόμαστε τώρα στη δεύτερη βδομάδα εξαφάνισής του και η Ελληνική Αστυνομία σταμάτησε τις έρευνες. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν υπηρεσίες που να αναζητούν τον μπαμπά μου.. Σαν οικογένεια θέλουμε απεγνωσμένα να τον  βρούμε, να τον επιστρέψουμε σπίτι  και να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο. Έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που επιθυμούν και είναι κάτι παραπάνω από ικανοί να μας βοηθήσουν με την έρευνα. Όμως χρειάζονται πόρους. Είναι αρκετά αυτά που ζητάμε, αλλά με τις πτήσεις και τη διαμονή σε μια τουριστική περιοχή, πρέπει να μαζέψουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε. Σας παρακαλούμε προσφέρετε ότι μπορείτε. Ακόμη και η παραμικρή δωρεά θα μας βοηθήσει αμέτρητα»

Σημειώνεται πως στις έρευνες συνέδραμαν το προηγούμενο διάστημα διασώστες της ΕΜΑΚ, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ενώ χρησιμοποιήθηκαν drones αλλά και το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Εκτεταμένες έρευνες σε ποιο απόκρημνα σημεία της περιοχής έγιναν και με την συνδρομή ομάδων εθελοντών. Δυστυχώς τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά και πλέον η οικογένεια ζει το δικό της δράμα, αναζητώντας έστω και το παραμικρό ίχνος του 73χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις αρχές  δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή πληροφορία που να δείχνει πως η εξαφάνιση του ήταν σκόπιμη, ή συνδέεται με κάποια εγκληματική ενέργεια.

*Τέλος εκ μέρους της εφημερίδας αλλά και της ιστοσελίδας μας, αξίζει να παραθέσουμε για ακόμη μια φορά την τελευταία φωτογραφία του 73χρονου Ουαλού λίγο πριν χαθεί στον κεντρικό δρόμο του Αργασίου (όποιος γνωρίζει κάτι καλό θα ήταν να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *