Ζάκυνθος

Εγκαταλειμμένα κτίρια της Αυτοδιοίκησης στην μετά “Καποδίστρια” εποχή

Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για τα κτίρια της αυτοδιοίκησης που μένουν ανενεργά μετά τις διοικητικές αλλαγές των κυβερνώντων και τελευταία με τον «Καλλικράτη». Τα παλιά κοινοτικά γραφεία και όποιοι άλλοι χώροι υπάρχουν θέλουν συντήρηση γιατί η εγκατάλειψη που υφίστανται τα οδηγεί μία ώρα ενωρίτερα σε κατεδάφιση.

Ο –Ε- πέρασε από το πρώην Κοινοτικό γραφείο Αμπελοκήπων και το γειτονικό κτίριο του Συνεταιρισμού, που αν και κοντά στην πόλη, είναι πλήρως παραμελημένα.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι αφενός τα κτίρια είναι ανοιχτά και έχει πρόσβαση όποιος θέλει στο εσωτερικό τους, αφετέρου τα σπασμένα παράθυρα επιτείνουν αυτή την άποψη και δημιουργούν αλγεινή εικόνα για τη δημόσια περιουσία.

Ο άνω όροφος του πρώην Κοινοτικού γραφείου Αμπελοκήπων είχε δοθεί κατά το παρελθόν στην Ομάδα Εθελοντών Έκτακτης Ανάγκης που είχε βάλει εκεί τον εξοπλισμό της. Ωστόσο δεν είναι γνωστό τι ισχύει τώρα.

Το ισόγειο του κτιρίου είναι ξεκλείδωτο και στο εσωτερικό υπάρχουν ανοιχτές ντουλάπες με διάφορα έγγραφα και φακέλους, παλιές καρέκλες, σφραγίδες και αρκετά σκουπίδια….

Στο διπλανό κτίριο που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στο Συνεταιρισμό των αγροτών, υπάρχει παρόμοια και χειρότερη κατάσταση γιατί εκεί  η εγκατάλειψη έχει αφήσει τα σημάδια της στην τοιχοποιΐα και στο ταβάνι που έχουν πέσει σοβάδες και φαίνονται τα σίδερα!!!

Οι εξωτερικοί χώροι των δύο κτιρίων έχουν σακούλες με σκουπίδια και χόρτα που δεν έχουν κοπεί και καθώς βρίσκονται σε αρκετά κεντρικό σημείο του χωριού.

Νομίζουμε πω οι φωτογραφίες δεν επιδέχονται καμίας άλλης ερμηνείας και με δεδομένο το ότι πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι ζητούν χώρους για να στεγαστούν,  θα μπορούσε να αναληφθεί πρωτοβουλία από τις αρχές για συντήρηση και προσωρινή παραχώρηση αυτών των κτιρίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *