Ζάκυνθος

Εβδομάδα δικών για την αυτοδιοίκηση στο Εφετείο Πατρών

Χθές Τετάρτη εκδικάστηκε στο Εφετείο της Πάτρας η εξ’ αναβολής υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του πρώην Δήμου Αλυκών στην οποία κατηγορούμενοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκείνης της περιόδου. Η εν λόγω υπόθεση πήρε αναβολή στις 11 Μαρτίου 2013 για σήμερα καθώς σύμβουλοι ζήτησαν δικηγόρο την τελευταία στιγμή και ορίστηκε ο δικηγόρος του δημοσίου που έπρεπε να ενημερωθεί  για τα στοιχεία ητς δικογραφίας.

Σημειώνεται πως τα εν λόγω εικονικά τιμολόγια έχουν ύψος περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και θεωρείται πως δεν ανταποκρίνονται σε έργο που έγινε στην περιοχή.

Μία ακόμα πολύ σοβαρή υπόθεση της αυτοδιοίκησης που θα δικαστεί αυτή την εβδομάδα είναι αυτή που αφορτά την απόπειρα εμπρησμού στο ΞΕΝΙΑ.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην Δήμαρχος Ακης Τσαγκαρόπουλος, ο πρώην προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Βασίλης Στεριώτης, ο υπεύθυνος εταιρείας ταχυμεταφορών Νίκος Κωνσταντάκος και ένας αλβανός υπήκοος.

Αυτή η δίκη πήρε ολίγων ημερών αναβολή (και θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου) καθώς ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων, δηλαδή του Βασίλη Στεριώτη, επικαλέστηκε λόγους υγείας και δεν ήταν στο Δικαστήριο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *