Κοινωνία

Δ. Στραβοπόδης: “Θέλουμε μια αναπτυξιακή τροχιά για το χωριό μας”

Στις προσεχείς εκλογές ως επικεφαλής ψηφοδελτίου για την Τοπική Κοινότητα του Βανάτου κατέρχεται ο πρώην Αντιδήμαρχος Αρκαδίων Διονύσης Στραβοπόδης και την προηγούμενη εβδομάδα μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε- για τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει στην κοινότητα μια αναπτυξιακή προοπτική και όχι μια πολιτική της «μπασίας».

Ο κ. Στραβοπόδης εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάλεσμα συνεργασίας από τον σημερινό Πρόεδρο του χωριού για ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο και σημείωσε πως πέρα από τα ζητήματα καθημερινότητας και τα αναγκαία έργα, το Βανάτο θα έπρεπε να έχει το δικό του δίκτυο αποχέτευσης για την εξυπηρέτηση των κατοικιών και των επιχειρήσεων.

«Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλους τους υποψηφίους Δημάρχους που μου πρότειναν να συμμετέχω στους δημοτικούς συνδυασμούς τους, αλλά οι λόγοι που αρνήθηκα είχαν να κάνουν με την επιθυμία μου να προσφέρω στο
χωριό μου. Ο “Κλεισθένης” αναβαθμίζει το ρόλο των τοπικών συμβουλίων και σε ότι αφορά το Βανάτο μιλάμε για το μεγαλύτερο σε μέγεθος χωριό της Δ. Ενότητας Αρκαδίων. Τόσο εγώ όσο και συμπατριώτες μας θέλαμε να προσφέρουμε και είναι υποχρέωσή μας. Είναι αίτημα των χωριανών μας να υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει κάτι διαφορετικό από αυτό που υπάρχει σήμερα. Λέω ξεκάθαρα πως θέλουμε να υπάρχει μια άλλη κατάσταση, από αυτή που σήμερα βιώνουμε»
, ανέφερε ο κ. Στραβοπόδης υποστηρίζοντας πως το χωριό θα πρέπει να αναβαθμιστεί.

«Είναι ένα μεγάλο χωριό αλλά εδώ και πολλές δεκαετίες δεν υπάρχουν πολιτιστικές δράσεις, ούτε και αθλητικές αφού υπάρχει μόνο ένα εντελώς ακατάλληλο γήπεδο. Επίσης δεν υπάρχει καθαριότητα και οι κάδοι είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Τέλος, υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα με τις πλημμύρες που κατά το παρελθόν μας έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές!» τόνισε, συμπληρώνοντας πως υπάρχει ανάγκη παρεμβάσεων στην περιοχή του Αυριακού αλλά και στο
σημείο όπου υπάρχει το Δημοτικό Σχολείο του Κάμπου.

«Αν και φέτος δεν έβρεξε πολύ και πάλι πλημμυρίσαμε. Αναγνωρίζω ότι έγιναν προσπάθειες, αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε!» υπογράμμισε ο κ. Στραβοπόδης, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές από τις βροχές.

Ο κ. Στραβοπόδης δήλωσε πως επιβάλλεται να υπάρχει μια φωνή διεκδίκησης από τα Τοπικά Συμβούλια, ειδικά τώρα που τα Δημοτικά Συμβούλια θα απαρτίζονται από πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς.

«Αν δεν υπάρξει διεκδίκηση δεν μπορούμε να περιμένουμε έργα και χρηματοδοτήσεις. Το Βανάτο κινδυνεύει να μην έχει καν Δημοτικό σύμβουλο!» ανέφερε.

Τέλος επεσήμανε πως το ψηφοδέλτιο είναι ανεξάρτητο και κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να το στηρίξουν!

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *