Κοινωνία

Δ. Στέφος Πρόεδρος Κερίου: Χρόνια παρακαλάμε για αντιπυρικές ζώνες!

Την οδύνη του για τις απώλειες του φυσικού πλούτου του χωριού εξέφρασε ο Πρόεδρος της κοινότητας Κερίου Δημήτρης Στέφος, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε πως το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια των κατοίκων:

«Το σημαντικότερο είναι πως αποφύγαμε τα χειρότερα και είμαστε όλοι καλά. Ζήσαμε δραματικές στιγμές και έπρεπε να εκκενώσουμε προληπτικά το χωριό μας. Χιλιάδες αιωνόβια ελαιόδεντρα κάηκαν στις περιοχές Άμπελος και Απελάτι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθώς έπεσαν και οι έντονοι άνεμοι κατάφεραν να εμποδίσουν την διέλευση της φωτιάς προς το χωριό. Εκεί που βλέπαμε πράσινο, σήμερα βλέπουμε μαύρο…» ανέφερε μιλώντας στον –Ε- και περιέγραψε πως πολλοί ηλικιωμένοι δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν το χωριό Ευτυχώς πείστηκαν και παρέμειναν οι νεότεροι σε περίπτωση που χρειαζόταν κάποια βοήθεια.

Από την πλευρά του ανέδειξε το ζήτημα της διάνοιξης αντιπυρικών ζωνλων σημειώνοντας:

«Για χρόνια παρακαλάμε να γίνουν αντιπυρικές ζώνες και κανείς δεν ενδιαφέρεται..

Χρειάζεται διάνοιξη και διαπλάτυνση των δασικών δρόμων. Δεν είναι δυνατόν να μην δίνονται άδειες και να κινδυνεύουν χιλιάδες δέντρα. Εμείς το ζητήσαμε από την ώρα που αναλάβαμε αλλά προφανώς και το διάστημα ήταν πολύ σύντομα. Αυτές οι παρεμβάσεις έπρεπε να έχουν γίνει από τον Μάρτη» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *