Ζάκυνθος

Δ. Μυλωνάς: Να μας παρουσιάσει ο Δήμος τα συμβόλαια ιδιοκτησίας του!

Διευκρινίσεις για το πολυσυζητημένο πλέον έργο της κατασκευής κόμβου στον Άγιο Λάζαρο, έδωσε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Στέλιος Μπόζίκης στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Δημάρχου για διγλωσσία του Αντιπεριφερειάρχη, αφού από τη μια ζητά συμβόλαιο για το οικόπεδο στον Άγιο Λάζαρο, αλλά δεν ζητά συμβόλαιο για το οικόπεδο της Δερματούσας, ο κ. Μυλωνάς αποκάλυψε πως το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου στην Λούμπα δεν έχει ξεκαθαρίσει και για αυτό το λόγο ζητά στοιχεία που να αποδεικνύουν πως το ακίνητο ανήκει στο Δήμο!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως ενώ στην περίπτωση της Δερματούσας υπάρχει συμβόλαιο που αποδεικνύει πως το οικόπεδο ανήκε στην Νομαρχία και αυτοδίκαια στην Περιφέρεια, δεν συμβαίνει το ίδιο με το οικόπεδο μπροστά από το κατάστημα Ξιφίτα, το οποίο, όπως άφησε να εννοηθεί, φαίνεται πως ανήκει σε ιδιώτη!

Οι νέες αυτές διευκρινίσεις από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη, εφόσον επιβεβαιωθούν, αποδεικνύουν πως όλο το προηγούμενο διάστημα χάθηκε πολύτιμος χρόνος χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική εξέλιξη στην διεκδίκηση του ακινήτου από το Δημόσιο. Θυμίζουμε πως οι καταγγελίες για την καταπάτηση του οικοπέδου είχαν δει το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του Άκη Τσαγκαρόπουλου, ενώ η απόφαση για την παραχώρηση του οικοπέδου στη Νομαρχία, ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακυνθίων, όταν Δήμαρχος ήταν ο Διονύσης Ακτύπης.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε με νόημα πως δε θέλει να κάνει κανένα σχόλιο στις δηλώσεις του κ. Μποζίκη, αφού τις ημέρες αυτές γιορτάζουμε τον Πολιούχο μας, που ήταν ο Άγιος της Συγγνώμης.

«Θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά στο Δήμαρχο και να του στείλω την αγάπη μου και τις ευχές μου. Από εκεί και πέρα δε θέλω να σχολιάσω κάτι και δεν έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης!» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ενώ για το επίμαχο θέμα ανέφερε:

«Ο Δήμαρχος μπέρδεψε τον κόμβο στον Άγιο Λάζαρο με το οικόπεδο στη Δερματούσα! Δεν γνωρίζει πως για το οικόπεδο αυτό υπάρχουν συμβόλαια και παραχωρήσαμε ένα κομμάτι προκειμένου να γίνει το σχολείο; Το οικόπεδο αυτό είναι αγορασμένο από τη Νομαρχία και έχει τηρηθεί η διαδικασία με συμβολαιογραφική πράξη και καταγραφή στο υποθηκοφυλακείο. Παρεμπιπτόντως να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και στο Πρόεδρο του ΟΔΑΖ Στάθη Μπετίνη και να του ζητήσω πριν κάνει δηλώσεις να ενημερώνεται πληρέστερα. Δήλωσε πως το οικόπεδο αυτό ήταν δωρεά του ΟΔΑΖ στην τοπική κοινωνία. Την επομένη του τηλεφώνησα και τον ενημέρωσα πως είχε πληροφορηθεί λάθος. Ενώ λοιπόν μου είπε πως έχω δίκιο δεν ανακάλεσε δημόσια! Αποτέλεσμα ήταν το θέμα να αιωρείται!» υποστήριξε ο κ.Μυλωνάς επισημαίνοντας πως η αγορά του οικοπέδου έγινε από την οικογένεια Πομώνη.

«Το οικόπεδο αυτό παραχωρήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Περιφέρεια στο Δήμο. Υπάρχει μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που παραχωρηθεί οικόπεδο από το Δήμο στην Περιφέρεια. Να μας δείξει και ο Δήμος τα συμβόλαιά του! Τι είναι αυτό που παραχωρείται; Εμείς θέλουμε να κάνουμε έργο. Θα πρέπει να εγκατασταθεί εργολάβος και η δαπάνη να εγκριθεί από την υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου. Θα πρέπει το ακίνητο, είτε μέσω προγραμματικής σύμβασης, είτε μέσω συμβολαίου, να ανήκει σε κάποιον δημόσιο φορέα και όχι σε ιδιώτη. Αν μας παρουσιαστούν αυτά τα στοιχεία, την επόμενη θα ξεκινήσουμε!» κατέληξε.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *