Ζάκυνθος

Δ. Μυλωνάς: “Είναι δική μας η Λομβάρδου και ο Δήμος είναι αναρμόδιος!”

Ως αναρμόδιο, τουλάχιστον προς το παρόν, χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς το Δήμο Ζακυνθίων, ως προς τον σχεδιασμό για την Κωνσταντίνου Λομβάρδου  και στα πλαίσια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε δημόσια  τις δικές του απόψεις για το θέμα που το τελευταίο διάστημα μονοπωλεί την επικαιρότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης, αναφερόμενος γενικότερα στα έργα που έχει ανάγκη το νησί μας και συμπεριλαμβάνονται στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της ΠΙΝ, αναφέρθηκε και στο έργο της ανάπλασης της παραλιακής, εκφράζοντας απορία για το λόγο που ο Δήμος προχωρά σε σχεδιασμό την στιγμή που είναι αναρμόδιος, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2012.

Ωστόσο, ο κ. Μυλωνάς διευκρίνισε πως τάσσεται υπέρ της ανάπλασης στην περιοχή, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει με σωστό σχεδιασμό και θα προβλέπει λύσεις σε προβλήματα όπως αυτό της κυκλοφορίας των οχημάτων.

«Εμείς θέλουμε να γίνει η ανάπλαση της παραλιακής, αλλά μέσα από μία μελέτη που θα δίνει ριζικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα της Πόλης. Σήμερα που κουβεντιάζουμε, η παραλιακή είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Ο Δήμος σχεδιάζει, αναθέτει μελέτες, προτείνει, αλλά δεν ρωτά κανένα!» σημείωσε αρχικά ο κ. Μυλωνάς υποστηρίζοντας πως η μελέτη που θα γίνει πρέπει και να αναβαθμίζει την εικόνα της παραλιακής αλλά και να δίνει λύσεις ουσίας.

«Πως μπορεί ο Δήμος να σχεδιάζει για κάτι που δεν του ανήκει! Δεν είμαι ούτε παράξενος, ούτε θέλω να τσακώνομαι με κανένα, θέλω όμως να αποδίδω τα του Καίσαρος στον Καίσαρα» τόνισε στη συνέχεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επέμεινε πως για το δρόμο έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια, καθώς αποτελεί τμήμα της επαρχιακής οδού Ζακύνθου – Βασιλικού και αναρωτήθηκε ποια η σκοπιμότητα υποβολής ερωτήματος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο ίδιος μάλιστα επικαλέστηκε και επικοινωνία που είχε με στελέχη του Ταμείου και βάση των όσων ειπώθηκαν τόνισε πως στο ΤΑΙΠΕΔ περνά η διαχείριση μόνο του τουριστικού λιμένα, δηλαδή της μαρίνας και όχι ολόκληρο το λιμάνι.

«Ο καθένας μπορεί να κάνει συζητήσεις για το οτιδήποτε. Η παραλιακή όμως είναι η επαρχιακή οδός Βασιλικού. Θυμίζω πως μέχρι πρόσφατα μας αμφισβητούσαν και για την Αλεξάνδρου Ρώμα, που είναι ο εθνικός δρόμος Κερίου! Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να κάνει ο Δήμος μελέτη, όμως ο δρόμος δεν είναι δικό τους! Γιατί αλήθεια έβαλαν στην  μέση το ΤΑΙΠΕΔ; Θα πρέπει να γίνει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καμία σχέση, γιατί δε διεκδικεί την παραλιακή. Το ΤΑΙΠΕΔ εμπλέκεται μόνο για την μαρίνα και αυτό είναι ξεκαθαρισμένο» σχολίασε ο κ. Μυλωνάς, κάνοντας όμως γνωστό πως συμφωνεί απόλυτα με την ανάπλαση της παραλιακής.

«Την περασμένη Πέμπτη είχα συνάντηση για το θέμα με τον Ειδικό Σύμβουλο του Δήμου Διονύση Μήλεση. Συμφωνούμε απόλυτα πως η παραλιακή πρέπει να αναβαθμιστεί. Το αν ο πεζόδρομος ή ο ποδηλατόδρομος θα γίνει πιο φαρδύς, θα το καθορίσουν οι ειδικοί. Χρειάζεται όμως σοβαρή και συνολική μελέτη για το κυκλοφοριακό, αφού η Ζάκυνθος δεν έχει την πολυτέλεια των πολλών δρόμων που θα μπορούσαν να πεζοδρομηθούν! Χρειάζεται δωρεάν πάρκινγκ στις εισόδους της Πόλης και μικρά λεωφορεία που θα κάνουν συνεχή δρομολόγια» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *