Ζάκυνθος

Δ. Κυβετός: “Ποτέ δε ζητήσαμε να απαγορευτεί η κυκλοφορία παρά μόνο στα πλαϊνά τμήματα”

Επανέρχεται στο θέμα της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός και μιλώντας στην εφημερίδα μας διαψεύδει ότι τον περασμένο Ιανουάριο ζήτησε να σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία. Όπως διευκρίνισε με έγγραφο του στην Περιφέρεια  ζητούσε να απαγορευτεί η κυκλοφορία στις δύο άκρες της γέφυρας που κινδυνεύουν με κατάρρευση και να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης το συντομότερο δυνατόν.
Θυμίζουμε πως ο Αντιπεριφερειάρχης είχε «εγκαλέσει» πρόσφατα τον Αντιδήμαρχο, σημειώνοντας πως τον περασμένο Ιανουάριο ο ίδιος εγγράφως είχε ζητήσει να σταματήσει η κυκλοφορία στη γέφυρα και τώρα που αυτό έγινε, ασκεί κριτική.

Ο κ. Κυβετός για ακόμη μια φορά αμφισβήτησε τις εργασίες που γίνονται στη γέφυρα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει μελέτη, ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο και πάλι οι εργασίες σταμάτησαν τις τελευταίες ημέρες.

«Ο Δήμος και εγώ προσωπικά με έγγραφο που απέστειλα τον Ιανουάριο του 2012, ζητούσαμε να τοποθετηθούν κώνου δεξιά και αριστερά της γέφυρας, για να αποφύγουμε τον κίνδυνο κατάρρευσης κάποιου οχήματος στο ποτάμι. Δεν είπα ποτέ ότι η γέφυρα πρέπει να κλείσει, όπως ανέφερε ο κ.  Μυλωνάς! Ζήτησα να δώσει τη γέφυρα στην κυκλοφορία και να απαγορευτεί η κυκλοφορία αριστερά και δεξιά. Αυτό άλλωστε πρόκειται να κάνει και τους επόμενους μήνες! Αφού έχουν ήδη μπει οι κώνοι, γιατί δεν ανοίγει την γέφυρα;» σημείωσε ο κ. Κυβετός, επαναλαμβάνοντας πως οι κάτοικοι του Καλαμακίου, του Βασιλικού και του Αργασίου, υπόκεινται σε μια μεγάλη ταλαιπωρία για να πάνε και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η γέφυρα δεν πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία αν πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Αντιδήμαρχος είπε: «Ποιες εργασίες; Το να βάψουν τα σίδερα και να μερεμετίσουν λίγο τα πλαϊνά τμήματα που είναι έτοιμα να πέσουν; Γιατί η γέφυρα είναι κλειστή και γιατί σταμάτησαν οι εργασίες; Για να γίνουν οι παρεμβάσεις που αναφέρει ο κ Μυλωνάς έχει γίνει μελέτη; Είναι δυνατόν πρώτα να κλείνει η γέφυρα και μετά να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μελέτη; Δεν υπάρχει καμία μελέτη»

Τέλος, ο κ. Κυβετός σημείωσε πως ο Αντιπεριφερειάρχης θα μπορούσε να απαγορεύσει τη διέλευση των βαρέων οχημάτων τοποθετώντας μια απαγορευτική πινακίδα που δεν χρειάζεται πάνω από πέντε λεπτά για να τοποθετηθεί.
Να σημειωθεί πάντως πως ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Μυλωνάς ερωτηθείς για τη διακοπή εργασιών στη γέφυρα, απάντησε πως οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *