Ελλάδα

Δ. Κοντονής: Να κάνουμε περικοπές στα έξοδα του Συνδέσμου Καθαριότητας

Προτάσεις για να μην επιβαρυνθούν οι Ζακυνθινοί με υπέρογκα τέλη καθαριότητας έκανε μέσω του –Ε- ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Κοντονής ο οποίος ζήτησε να γίνουν σε πρώτη φάση κι αν είναι εφικτό, περικοπές στις δαπάνες του Συνδέσμου καθαριότητας. Ακολούθως άσκησε κριτική στην πλειοψηφία επειδή δεν έδωσε εγκαίρως τις εισηγήσεις και σημείωσε ότι ο Δήμαρχος δεν τον έπεισε.

 

«Για ένα τέτοιο θέμα χρειάζεται να έχουμε αναλυτική εισήγηση και απ’ ότι είδα στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπολίτευση δεν ήταν ενημερωμένη. Τις εισηγήσεις για ένα τέτοιο θέμα έπρεπε να τις είχαμε μια εβδομάδα νωρίτερα κι όχι ο Πρόεδρος να μας λέει να διαβάσουμε τις εφημερίδες. Για να κουβεντιάσουμε ένα τέτοιο θέμα χρειάζεται ενημέρωση. Ο Δήμαρχος έκανε μια εισήγηση αλλά ήταν τεκμηριωμένη για τον ίδιο, εμένα όμως δεν με έπεισε για να κάνω πρόταση. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις με αυτά που πρότειναν αλλά θα γίνουν μειώσεις. Αυτό κατάλαβα εγώ από τις εισηγήσεις και αυτό προσπάθησαν να μας πείσουν όλους και μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα. Μας τα είπαν προφορικά για τις αλλαγές στα τέλη και με τα προφορικά μπερδεύεσαι…» δήλωσε ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Είδα ότι δεν ήταν ενημερωμένη η αντιπολίτευση και τι να πουν αφού δεν ήξεραν. Επρεπε να είχαν πρόταση αλλά πώς να γίνει αυτό αφού δεν είχαν ενημερωθεί.

Μου έκανε εντύπωση που ο Δήμαρχος είπε στη δευτερολογία του ότι αυτά θα επιβληθούν τώρα και στο τέλος του άλλου χρόνου θα γίνουν μειώσεις, άρα θα πάμε πολύ καλά, αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Δήμαρχος, αλλά ποιος τα πιστεύει αυτά;

Τα χαράτσια ξεκινούν από την κεντρική εξουσία και συνεχίζονται προς τα κάτω

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να γίνεται μια προφορική εισήγηση από το Δήμαρχο».

Μιλώντας για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλοι ο κ. Κοντονής είπε: «Έρχονται συνέχεια χαρτιά για να πληρώσουμε τέλη από την κεντρική εξουσία αλλά η κατάσταση δεν πάει καλά. Η μισή Αλ. Ρώμα και τα Τσαρουχαρέικα είναι άδεια και τα μαγαζιά ξενοίκιαστα! Εμείς τι πάμε να κάνουμε;  Το κόστος λειτουργίας του Συνδέσμου Καθαριότητας είναι 7,5 εκατομμύρια ευρώ και έπρεπε να μας φέρουν τα στοιχεία αναλυτικά για να δούμε από πού μπορούν να γίνουν περικοπές. Μετά θα δούμε τι θα επιβάλλουμε αφού πρώτα εξαντλήσουμε τους περιορισμούς δαπανών στο Σύνδεσμο. Εγώ καταλαβαίνω τον αγώνα του Δημάρχου που προσπαθεί να πληρώσει τα σπασμένα με τα δάνεια κλπ. Αλλά πρώτα να ενημερωθούμε αναλυτικά κι όχι να κάνει μονόλογο ο Δήμαρχος».

Τέλος ο κ. Διονύσιος Κοντονής αναφέρθηκε στο δικό του ζήτημα καθώς είναι εκτός πλειοψηφίας και είπε: «Εγώ δεν είμαι αντιπολίτευση, είμαι ανεξάρτητος σύμβουλος γιατί με έβγαλαν από την πλειοψηφία. Με έδιωξαν γιατί δεν τους έκανα. Δεν με ενημέρωναν και με είχαν αφήσει μόνο μου χωρίς να γνωρίζω τι γίνεται. Όμως για να με διώξουν πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η πλειοψηφία και να με καλέσουν να απολογηθώ και μετά να ψηφίσουν οι σύμβουλοι τι θέλουν να γίνει. Άρα είμαι παράνομα εκτός πλειοψηφίας και δεν ξέρουν τι λέει ο Κώδικας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *