Ζάκυνθος

Δ. ΓΑΣΠΑΡΟΣ: ”Περήφανος για αυτά που κάναμε σαν Νομαρχία, αλλά και για αυτά στα οποία συμβάλαμε”

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων αλλά και της διακήρυξης των αρχών του συνδυασμού του, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Ζακυνθινής Ενωτικής Κίνησης Διονύσης Γάσπαρος, μιλώντας στον –Ε-, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θέλησε να αναδείξει το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σημείωσε πως η κίνηση της οποίας ηγείται έχει μεγάλη ανταπόκριση και εκτίμησε πως μέχρι το τέλος της διαδρομής προς τις εκλογές του Δήμου, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ακόμη πόσοι υποψήφιοι θα παραμείνουν στον «στίβο».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο του συμμετέχουν και πρόσωπα που συμμετέχουν στην παρούσα δημοτική αρχή ανέφερε πως ο συνδυασμός αποτελείται από παλιά και έμπειρα στελέχη αλλά και από νέα πρόσωπα που έχουν διάθεση να προσφέρουν.

Θετικά αποτιμά την εμπειρία Αγαλιανού και Αρμένη, ενώ καταδικάζει υποψηφιότητες που «παζαρεύουν θέσεις»


«Η σημερινή δημοτική αρχή απέτυχε σε μερικούς τομείς, αλλά σε άλλους είχε επιτυχίες. Τα προβλήματα με το Θέατρο λύθηκαν, ολοκληρώθηκε η πλατεία, προχώρησαν κάποιες μελέτες για έργα και η πολιτική για το νερό ήταν αποτελεσματική, καθώς περιορίστηκε το φαινόμενο της αγοράς νερού από ιδιώτες. Εκεί όμως που απέτυχαν παταγωδώς ήταν στο θέμα των απορριμμάτων. Το νησί δυσφημίστηκε, υπήρξε αρνητική προπαγάνδα και σε αυτό το θέμα όσοι αγαπάμε το νησί, πρέπει να δώσουμε λύσεις. Όχι γυρίζοντας σελίδα, αλλά βλέποντας τι λάθη έγιναν, γιατί έγιναν και πως δε θα επαναληφθούν. Το νησί δεν μπορεί να περιμένει. Χρειάζεται ανθρώπους που μπορούν να λύσουν τα προβλήματα» τόνισε ο κ. Γάσπαρος, υποστηρίζοντας πως οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες και δεν μπορούν να στηρίζονται σε πρόσωπα που κατεβάζουν συνδυασμούς για να κερδίσουν την εκλογή και στην συνέχεια να «παζαρέψουν» διάφορες θέσεις.

Η κριτική του στράφηκε για ακόμη μια φορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως αυτή γίνεται σήμερα και σημείωσε πως οι αποφάσεις για τις καλύτερες δυνατές λύσεις θα ληφθούν με δημοκρατικές διαδικασίες, με την συνδρομή των ειδικών επιστημόνων αλλά και των κατοίκων της περιοχής γύρω από το Λίβα.

«Ο Κλεισθένης έδωσε την ευκαιρία να ακούγονται όλες οι απόψεις, αλλά έχει και τα αρνητικά του καθώς επιτρέπει σε κάποιους να κάνουν παζάρια. Κατά τη γνώμη μου ο πρώτος συνδυασμός πρέπει να συνεργάζεται με τον δεύτερο και τον τρίτο. Δεν μπορεί κάποιος που βγαίνει μόνος του να λέει θα σας στηρίξω αρκεί να με κάνετε αντιδήμαρχο! Προσωπικά δε θα δεχτώ φαινόμενα συναλλαγής για να έχω στήριξη. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να μπούμε σε αυτή την …λούμπα» τόνισε, συμπληρώνοντας πως θα δούμε αν στο τέλος μείνουν όλα τα ψηφοδέλτια που σήμερα έχουν παρουσιαστεί.

“Θα δούμε πόσοι θα μείνουν μέχρι το τέλος και τι σοβαρότητα έχουν τα ψηφοδέλτια που θα συμμετέχουν”


«Θα δούμε πόσοι θα μείνουν μέχρι το τέλος και τι σοβαρότητα έχουν τα ψηφοδέλτια που θα συμμετέχουν» σχολίασε σχετικά και απαντώντας σε αυτούς που μπορεί να ψέγουν το γεγονός ότι στις εκλογές συμμετέχουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, απάντησε πως είναι σημαντικό να υπάρχουν πρόσωπα με εμπειρία, εκτιμώντας τόσο την υποψηφιότητα του κ. Αρμένη, όσο και την υποψηφιότητα του κ. Αγαλιανού.

«Έχουμε εμπειρία και πιστεύω πως έχουμε την ικανότητα να συζητήσουμε .

Πλέον έχει περάσει η εποχή που οι πολιτικοί κατηγορούσαν τους αντιπάλους τους και αυτοί που αποδίδουν κατηγορίες, είναι αυτοί που δεν έχουν να παρουσιάσουν δικό τους σχέδιο και πρόταση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο κ. Γάσπαρος, θέλησε να υπεραμυνθεί του έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης την περίοδο που ο ίδιος ήταν Νομάρχης, απαντώντας στην κριτική που ασκείται για αυτή την περίοδο.

«Εγώ έχω να παρουσιάσω ένα έργο που δεν διαφήμισα ποτέ. Δεν διαφήμισα ποτέ τι έκανα ούτε σαν Νομάρχης ούτε σαν γιατρός, αλλά επειδή άκουγα πολλά αρνητικά έδωσα στη δημοσιότητα τα έργα που κάναμε ως ΝΑΖ και πρόκειται να τα παρουσιάσουμε και στο Πνευματικό Κέντρο μαζί με αυτά που προγραμματίζονται. Είμαι περήφανος για αυτά που κάναμε σαν Νομαρχία, αλλά και για αυτά στα οποία συμβάλαμε» σημείωσε και συμπλήρωσε πως η κριτική πολλές φορές δεν είχε βάση.

«Ο Νομάρχης δεν είχε καμία δουλειά στον ΕΟΤ, στην μαρίνα , στο λιμάνι ή στα δημοτικά σφαγεία. Τα έργα στο λιμάνι τα δημοπρατήσαμε μετά από πίεση στο ΥΠΕΧΩΔΕ!» ανέφερε, ενώ για τη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη σημείωσε πως ο ΕΟΤ ποτέ δεν παραχώρησε την έκταση στην μαρίνα που ήταν απαραίτητη για την κατασκευή του έργου.

«Έρχονται σήμερα, μετά από 20 χρόνια και τελικά δίνουν το σύνολο της έκτασης σε ιδιώτη» τόνισε τέλος.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *