Ζάκυνθος

Δ. Ακτύπης Προσκύνημα στον Άγιο και δηλώσεις για την αποκατάσταση του καστρομονάστηρου

Θα συνεχίσουμε τα έργα που ανακοινώθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, δήλωσε ο Δ. Ακτύπης

Γράφει η Αγγελική Ξενόφου

Με προσκύνημα στο Ιερό Σκήνωμα του Πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου έκλεισε για το Διονύση Ακτύπη η χθεσινή πρώτη ημέρα από την εκλογή του ως Βουλευτής Ζακύνθου. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ έφτασε στον Ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου ενώ στον περίβολο τον περίμεναν συνεργάτες και φίλοι του.

Αφού χαιρέτισε τον κόσμο που ήταν εκεί και πήρε τις ευχές του για καλή βουλευτική θητεία, ο κ. Ακτύπης ανέβηκε τα σκαλοπάτια όπου τον περίμενε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος.

Η συνοδεία έφτασε μέχρι τα προπύλαια και αφού αντηλλάγησαν οι καθιερωμένες ευχές, ο Βουλευτής μπήκε στο ναό, άναψε μία λαμπάδα και κατευθύνθηκε στο Ιερό Σκήνωμα για να προσκυνήσει.

Στη συνέχεια πήγε στο Αρχονταρίκι της Μονής και μετά από μία πρώτη συζήτηση με το Μητροπολίτη έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Η πρώτη μου επίσκεψη έγινε στον Πολιούχο μας για να ζητήσω τη βοήθειά του αναφορικά με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας. Πρέπει να πετύχουμε στο έργο μας και αυτό θα γίνει με τη συνεργασία των φορέων που εμπλέκονται. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου» είπε ο νεοεκλεγείς βουλευτής.

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος είπε ότι είναι μεγάλη χαρά που ο νέος βουλευτής Ζακύνθου προσκύνησε τον Άγιό μας και του ευχήθηκε υγεία και μακρότητα ημερών για να πετύχει στο έργο του.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ο κ. Ακτύπης είπε ότι έγινε μια πρώτη συζήτηση για την αποκατάσταση του καστρομονάστηρου των Στροφάδων, με δεδομένο ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε η χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Ιονίων νήσων και το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει όλα τα έργα που ανακοινώθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και τα οποία έχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *