Κοινωνία

Δ. Ακτύπης: Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των επενδύσεων

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Το ζήτημα της αγοραπωλησίας της έκτασης των 15.000 στρεμμάτων στην βορειοδυτική Ζάκυνθο παραμένει στην επικαιρότητα, με αιχμή τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων, αλλά και την έντονη πολιτική αντιπαράθεση που παραμένει σε εξέλιξη μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και του ΣΥΡΙΖΑ, με τους 30 Βουλευτές του κόμματος να έχουν ήδη υποβάλει ερώτηση για το θέμα στη Βουλή.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, σχολιάζοντας στον -Ε- τις τελευταίες εξελίξεις επανέλαβε τον σαφή προσανατολισμό του ίδιου, αλλά και της Κυβέρνησης στην δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ως αναγκαίες για την ενίσχυση της οικονομίας. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θίγεται περιουσία που ανήκει στους κατοίκους της περιοχής και στο Δήμο.

Για ακόμη μια φορά, όπως έκανε πρόσφατα και με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, έστρεψε τα βέλη του και στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως αντί να υποβάλουν ερωτήσεις για δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, ας αναζητήσουν τις ευθύνες τους στους χειρισμούς που έκαναν Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης.

«Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των επενδύσεων. Το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται πλέον στα Δικαστήρια και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει αυτή την υπόθεση. Εγώ σαν Βουλευτής θα διαφυλάξω και τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής και εφόσον αποδεικνύεται, τις εκτάσεις που ανήκουν στο Δήμο. Ζητούμε την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά δε θα αφήσουμε στην τύχη τους, τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τις δημόσιες εκτάσεις» ανέφερε ο Βουλευτής σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

«Εμείς δεν κάνουμε παρεμβάσεις όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Θέλουμε την επένδυση, αλλά όχι μια επένδυση που υφαρπάζει περιουσίες» ανέφερε ο Βουλευτής και έκανε λόγο για όψιμο ενδιαφέρον από κάποιους, φέρνοντας ως παράδειγμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση των κατοίκων των ορεινών την περασμένη εβδομάδα.

«Έχουν κάποια απάντηση να μας δώσουν για την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην αγοραπωλησία; Μας κατηγορούν για δηλώσεις, αλλά για τις συνομιλίες στελεχών της προηγούμενης Κυβέρνησης που έγιναν στο σκοτάδι θα μας μιλήσουν;» ανέφερε ο κ. Ακτύπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *