Ζάκυνθος

Δώρα και τρόφιμα σε 200 οικογένειες από την εκκλησία

Από την τοπική εκκλησία έχουν δοθεί τρόφιμα και δώρα για τις γιορτές σε 200 οικογένειες του νησιού μας που έχουν ανάγκη.

Αυτό έγινε γνωστό χθες στη διάρκεια συνέντευξης αφού πρώτα είχε δοθεί το μήνυμα των Χριστουγέννων από τον Μητροπολίτη Διονύσιο.

Ακολούθησαν ερωτήματα από τους δημοσιογράφους προς το Μητροπολίτη Χρυσόστομο που μεταξύ άλλων έστειλε και τις ευχές του.

«Ήδη 200 οικογένειες έλαβαν τα αναγκαία για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μοιράστηκαν στη Μονή του Αγίου Διονυσίου και αυτή η προσπάθεια οφείλεται στη Μονή του Βατοπεδίου που μας στέλνει τα αναγκαία. Αλλιώς δεν ξέρω πως θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Επίσης στο γηροκομείο και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο Νοσοκομείο επίσης θα μοιραστούν γλυκίσματα και δώρα μαζί με τις ευχές. Δεν αρνούμεθα σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη» ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος.

Για το μήνυμα των ημερών ο κ. Χρυσόστομος είπε: «Συνήθως στο τέλος του χρόνου κάνουμε έναν απολογισμό που συνδυάζεται με ευχές, δώρα και προσδοκίες. Μένουμε όμως μακριά από την αλήθεια και το φως.

Αυτό μας οδηγεί με ακρίβεια στο λάθος δρόμο γιατί όσο δεν ψάχνουμε να βρούμε το φως που γεννήθηκε ο Χριστός και πού γεννήθηκε ο Χριστός δεν πρόκειται να βρούμε το σωστό δρόμο. Οι άγγελοι μας λένε πού είναι ο δρόμος και το αστέρι μας φωτίζει για να βρούμε το δρόμο, όμως εμείς εθελοτυφλούμε και μένουμε στη λανθασμένη πορεία μας.

Γι’ αυτό βλέπετε ένα γενικό ανακάτωμα που είναι παγκόσμιο.

Σε αυτή την παγκόσμια αναταραχή δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα. Η προσδοκία μας είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε στο νόημα της Βηθλεέμ κι έτσι θα αναπροσαρμόσουμε τη ζωή και τα βήματά μας προς το θέλημα του Θεού, που είναι η ειρήνη, η αγάπη, η συμφιλίωση, η φιλανθρωπία, η κατανόηση και όχι η απαξίωση του ανθρώπου. Αυτή είναι η ευχή μου. Είθε ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος από αυτόν που πέρασε» σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *