Ζάκυνθος

Δύο χρόνια καθυστερούν οι προσλήψεις 14 γιατρών στο Νοσοκομείο

Εδώ και δύο χρόνια εκκρεμούν οι διορισμοί συνολικά δεκατεσσάρων γιατρών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, παρά το γεγονός ότι οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για το διορισμό τους, έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Το πρόβλημα σε ορισμένες κλινικές όπως η καρδιολογική είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ενώ πρόσφατα προέκυψε και το γνωστό ζήτημα με την αποχώρηση του μοναδικού οφθαλμιάτρου του Νοσοκομείου.

Στο θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, το οποίο είναι ένα από τα πολλά προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης. Ο ίδιος, σχολίασε και το γεγονός πως μετά την γνωστή υπόθεση με το Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής,  πλέον δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο  οφθαλμίατρος, υπογραμμίζοντας πως σε όλο το νησί υπάρχει μόνο ένας οφθαλμίατρος του Δημοσίου, που απασχολείται στο ΙΚΑ.

«Εμείς φυλλορροούμε και κάθε χρόνο φεύγουν 2 με 3 γιατροί, λόγω συνταξιοδότησης, ακόμη και αν επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν πιο αργά  για να προλάβουν κάποιες δυσμενείς αλλαγές. Εδώ και δύο χρόνια, έχει ολοκληρωθεί η κρίση για 14 γιατρούς. Πρόκειται για μια διαδικασία αξιολόγησης που για κάθε γιατρό κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο, αφού είναι «επίπονη» και χρονοβόρα. Οι γιατροί αυτοί θα τόνωναν το δυναμικό του Νοσοκομείου σε όλους τους τομείς, αλλά δεν μπορούμε να προσλάβουμε ούτε έναν! Η αναλογία δεν είναι δέκα που αποχωρούν προς έναν που προσλαμβάνεται: Στην πραγματικότητα, αποχωρούν 50 και δεν προσλαμβάνεται κανένας! Είμαστε κάτω από 50 γιατροί και δε γίνεται καμία πρόσληψη» σημείωσε  χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ.

Ειδικά για το θέμα του οφθαλμιάτρου, ανέφερε πως σε όλη τη Ζάκυνθο υπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγείας, ένας μόνο γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας που βρίσκεται στο ΙΚΑ.

«Ζούμε φοβερές καταστάσεις! Πως θα εξυπηρετηθεί κάποιος που δεν έχει να διαθέσει τα χρήματα για μια επίσκεψη σε ιδιώτη;» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως άμεσα χρειάζεται προσωπικό μεταξύ άλλων στην καρδιολογική κλινική και στην ορθοπεδική, όπου η σύμβαση ενός επικουρικού γιατρού έληξε. Είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ των 14 διορισμών που εκκρεμούν, συμπεριλαμβάνεται και η πρόσληψη δύο ορθοπεδικών, ένας εκ των οποίων μάλιστα μένει μόνιμα με την οικογένειά του στο νησί μας.

Σχετικά με τις ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, θέμα το οποίο ανέδειξε πρόσφατα με πρωτοσέλιδο ο –Ε-, σημείωσε πως δεν υπάρχουν συσκευές ορών, γάζες, σύριγγες ενώ αλλάζουν οι ποιότητες υλικών όπως είναι οι γύψοι. Σε ότι αφορά ειδικά το σοβαρό ζήτημα των φαρμάκων, , ο κ. Ποταμίτης ανέφερε πως λείπουν βασικά φάρμακα όπως αντιπηκτικά, αντιβιωτικά, αντιαλλεργικά κ.α.

«Οι εταιρείες δε δίνουν φάρμακα, γιατί υπάρχουν οφειλές στις εταιρείες και δεν υπάρχουν συμβάσεις. Έχουν αποφασίσει να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τη Δημόσια Υγεία» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ.

«Μιλάμε για εμπαιγμό και στην ουσία για καταδίκη του νέου και σύγχρονου κτηρίου, που όμως για να δουλέψει χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό! Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε με δύο άτομα στην σίτιση, με δύο άτομα στα πλυντήρια, με ένα άτομο στην καθαριότητα!» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης, υπογραμμίζοντας τα γενικότερα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που υπάρχουν σήμερα στο Νοσοκομείο και συμπληρώνοντας πως σήμερα η τεχνική υπηρεσία αριθμεί μόνο ένα άτομο, τον Προϊστάμενο. Μετά την συνταξιοδότησή του, δε θα υπάρχει κανένας μόνιμος τεχνικός υπάλληλος.

Αναφορά τέλος, έγινε από τον Πρόεδρο της ΕΝΙΖ και στον μειωμένο προϋπολογισμό που κλήθηκε να εγκρίνει η διοίκηση του Νοσοκομείου για το 2013, σημειώνοντας πως με τα χρήματα αυτά το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού  είναι αδύνατο να λειτουργήσει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *