Ελλάδα

Δύο εκπρόσωποι της Ζακύνθου στην έκθεση του Τελ Αβίβ

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Παναγιώτης Κολύρης και το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Τάσος Μποτώνης, θα ταξιδέψουν τελικά στο Τελ Αβίβ για να εκπροσωπήσουν το νησί μας στην τουριστική έκθεση του Ισραήλ. Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κολύρης, αναφερόμενος στην τουριστική αυτή έκθεση που ξεκινά στις 14 Φλεβάρη και ολοκληρώνεται μια ημέρα αργότερα.

 

Ο κ. Κολύρης αναφέρθηκε και από την δική του πλευρά στον αρχικό σχεδιασμό που τελικά ανατράπηκε, κάνοντας λόγο και από την πλευρά του για υπερβολικό ενθουσιασμό και άγνοια για μια σειρά από άλλες παραμέτρους.

«Υπήρξε ένας ενθουσιασμός, πολύ μεγαλύτερος ίσως από αυτόν που θα έπρεπε για την έκθεση. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Διευθυντή του ΕΟΤ στο Ισραήλ ενημερωθήκαμε πως η έκθεση είναι μάλλον πιο μαζεμένη και ότι οι εκδηλώσεις που ετοιμάζαμε δε θα έχουν νόημα. Η αποστολή μειώθηκε σε δύο άτομα, αλλά ο σκοπός μας παραμένει να προσελκύσουμε ισραηλινούς τουρίστες στη Ζάκυνθο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολύρης, κάνοντας γνωστό πως σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ, έχουν ήδη προγραμματιστεί μια σειρά από ραντεβού στα πλαίσια της έκθεσης με παράγοντες του τουρισμού. Ένα από τα ραντεβού αυτά, αφορά αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, δεδομένου ότι η πρόσβαση στο νησί μας από το Ισραήλ είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

«Θέλω να πιστεύω πως οι συζητήσεις που θα γίνουν θα είναι γόνιμες, ώστε σταδιακά να ανοίξει ο δρόμος για την αγορά του Ισραήλ» ανέφερε ο κ. Κολύρης, συμπληρώνοντας πως σε ότι αφορά τις ενέργειες για αδελφοποίηση του Δήμου Ζακύνθου με πόλη του Ισραήλ, το θέμα το χειρίζονται τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών, που θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως για να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο προγραμματισμός του Δήμου για το Τελ Αβίβ, μπορεί τελικά να ναυάγησε, ωστόσο ο Δήμος προετοιμάζεται για μια σειρά από δράσεις που θα λάβουν χώρα στην Αυστραλία και αφορούν την τουριστική προβολή όχι μόνο της Ζακύνθου αλλά και όλων των νησιών του Ιονίου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με την ΕΤΙΝ προκειμένου να συμμετάσχει σε μια σειρά από ενέργειες προβολής, που διοργανώνονται το επόμενο διάστημα.

Στις δράσεις αυτές, που θα έχουν τίτλο «Το Ιόνιο εμπνέει» θα συμμετέχουν φορείς όπως το Επιμελητήριο και ο Σύλλογος Ξενοδόχων και ο Δήμος Ζακυνθίων και προσανατολίζεται κυρίως στους απόδημους έλληνες αλλά και τους Αυστραλούς.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα έχουν συζητηθεί ήδη από την πλευρά του Δήμου, η τουριστική προβολή του νησιού μας εστιάζεται στην προσωπικότητα της Διαμαντίνας Ρώμα, συζύγου του κυβερνήτη της Αυστραλίας Τζωρτζ Φέργκουσον Μπόουεν, η οποία στα μέσα του 10ου αιώνα ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, κερδίζοντας μια περίοπτη θέση στις καρδιές των Αυστραλών. Η αγάπη και ο θαυμασμός προς το πρόσωπο της Διαμαντίνας Ρώμα εκφράστηκε με πολλούς τρόπους, αφού οι Αυστραλοί έδωσαν το όνομα της Ρώμα σε ένα ποτάμι, καθώς επίσης σε πάρκα και δημόσια κτήρια.

Λεπτομέρειες για τις ακριβείς ημερομηνίες που θα διεξαχθούν αυτές οι δράσεις θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *