Σε καταγγελία προέβησαν Ολλανδοί που έκαναν τις διακοπές τους στο νησί μας μετά από ένα συμβάν για το οποίο ενημέρωσε διαδικτυακά ο δημοσιογράφος Γ. Γκόγκος.
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι Ολλανδοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν χρήματα, ενώ είχε προηγηθεί μεγάλο παζάρι, για ζημιά που προκλήθηκε σε όχημα «γουρούνα» το οποίο είχαν σταθμεύσει στο Πόρτο Βρώμη.
Το ζευγάρι των Ολλανδών έκανε γνωστές λεπτομέρειες της περιπέτειάς του η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, όχι μόνο επειδή τους ζητήθηκαν χρήματα, αλλά γιατί τα οχήματα πρέπει να είναι ασφαλισμένα και τις ζημιές να ρυθμίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και όχι με διαλόγους στην αστυνομία.
Εμείς δίνουμε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες που έφερε στο φως ο δημοσιογράφος που κάνει γνωστό πως η καταγγελία έχει σταλεί στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην Υπουργό Τουρισμού και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ.
Οι Ολλανδοί έμειναν στον Λαγανά και μια ημέρα αποφάσισαν να νοικιάσουν τετράτροχο όχημα (γουρούνα), με την οποία πήγαν στο Πόρτο Βρώμη της Αναφωνήτριας, ώστε στη συνέχεια να πάρουν σκάφος και να πάνε στο Ναυάγιο, όπως και τελικά έγινε.
Αφού πάρκαραν τη γουρούνα, έβαλαν χειρόφρενο και αναχώρησαν με το σκάφος. Στην επιστροφή όμως, η γουρούνα για ανεξήγητο μέχρι στιγμής λόγο είχε κατρακυλήσει σε παρακείμενο όχθο.
Σύμφωνα με τον νεαρό Ολλανδό οι ζημιές ήταν αναιπαίσθητες. Μόνο κάποιες γρατζουνιές στα φτερά. Πηγαίνοντας όμως εκεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος, τους είπε πως υπάρχει μεγάλη μηχανική βλάβη, και όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, αρχικά τους ζήτησε 4.000 ευρώ.
Τα παιδιά είπαν πως δεν έχουν τόσα λεφτά να δώσουν και άρχισαν τα… παζάρια. Το ποσό έπεσε στις 3.000 ευρώ και στην πορεία έγινε 2.000 ευρώ. Τελικά τόσα λεφτά δεν υπήρχαν. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος κράτησε τις ταυτότητες των παιδιών και τους είπε την επόμενη ημέρα να πάνε στο γραφείο του για να του δώσουν τις 2.000 ευρώ.
Την επόμενη ημέρα πήγαν οι Ολλανδοί τουρίστες να πάρουν τις ταυτότητές τους και εξήγησαν πως δεν έχουν να δώσουν τις 2.000 ευρώ. Τότε ο ιδιοκτήτης τους είπε πως θα καλέσει την Αστυνομία.
Τα παιδιά πήγαν στο δωμάτιό τους και ύστερα από 10 λεπτά περιπολικό με έναν μόνιμο αστυνομικό κι έναν δόκιμο τους έκανε προσαγωγή για… εξακρίβωση στοιχείων.
Όπως καταγγέλλει ο Ολλανδός τουρίστας, στο Τμήμα τους είχαν και περίμεναν δύο ώρες. Εν τω μεταξύ, την ίδια ημέρα ήταν ο γάμος των φίλων τους. Οι αστυνομικοί τους είπαν να δώσουν τα χρήματα που ζητούσε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, όμως η απάντηση ήταν η ίδια: Δεν έχουμε τόσα πολλά λεφτά. Στη συνέχεια τους προτάθηκε να δώσουν 1.000 ευρώ και εν τέλει οι τουρίστες προκειμένου να προλάβουν να πάνε στον γάμο, έδωσαν 600 ευρώ και αφέθησαν ελεύθεροι.
ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ