Ζάκυνθος

Διορθώσεις στις λανθασμένες πινακίδες δρόμων της Πόλης αναλαμβάνει ο Δήμος

Η καταγραφή όλων των πινακίδων που αναγράφουν ονόματα δημοτικών οδών έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα από το Δήμο, σε μια προσπάθεια εξόφθαλμα λάθη στις ονομασίες που προσβάλουν την τοπική μας ιστορία και παράδοση να διορθωθούν!

Στην πρωτοβουλία αυτή, αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άκης Λαδικός, με αφορμή και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής ονοματοδοσίας του Δήμου που έγινε την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Αντιδήμαρχο, η καταγραφή των ταμπελών θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 20ήμερο και στη συνέχεια θα γίνει διόρθωση των λαθών όπου υπάρχουν, ώστε να τοποθετηθούν σωστές επιγραφές. Να σημειωθεί πως σε όλη αυτή την προσπάθεια πρωτεργάτης είναι ο ερευνητής – δικηγόρος και συνεργάτης του Ερμή Στέλιος Τζερμπίνος.

Ο κ. Λαδικός, θύμισε πως το πρόβλημα με την ονοματοδοσία πολλών δρόμων έχει προκύψει μετά την απόφαση που ελήφθη πριν αρκετά χρόνια από την τότε δημοτική αρχή, και αφορούσε την αντικατάσταση των ταμπελών στην Πόλη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, το έργο της προμήθειας νέων ταμπελών παραλήφθηκε, χωρίς να πρέπει, αφού σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν κραυγαλέα λάθη.

«Το έργο κακώς παραλήφθηκε, καθώς το αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό, με όλα σχεδόν τα ονόματα να είναι λανθασμένα! Για παράδειγμα αντί για την οδό Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπάρχει η οδός Γ.Ρ. Ξενόπουλου. Υπάρχουν αρκετά λάθη και σε όλη τη διαδικασία μας βοηθά πολύ ο κ. Τζερμπίνος. Ήδη υπάρχει ένα συνεργείο που καταγράφει τα ονόματα των πινακίδων όπως είναι γραμμένες  σήμερα καθώς και τον αριθμό τους και  ακολούθως θα διορθωθούν. Αυτό είναι κάτι που οφείλουμε στην ιστορία μας! Δεν μπορούμε να έχουμε οδό Αντωνίου Λούτζη, αντί για Αναστασίου Λούντζη! Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα, που προσβάλει την ιστορία μας!» σημείωσε ο κ. Λαδικός, συμπληρώνοντας πως σημαντικό βοήθημα στην προσπάθεια που καταβάλλεται αποτελεί ένα βιβλίο του Γιάννη Χρυσικόπουλου με την ονοματοδοσία των δρόμων στην Πόλη της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, η διόρθωση θα γίνει σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Διονύση Κυβετό, αλλά και τον δικηγόρο Στ. Τζερμπίνο.  Στη συνέχεια θα συνεδριάσει και η Επιτροπή ονοματοδοσίας που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Το κόστος των διορθώσεων θα καλυφθεί από ειδικό κονδύλι που έχει δεσμευτεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και ο κ. Λαδικός έκανε λόγο για σημαντική υποχρέωση που έχει ο Δήμος απέναντι στην ιστορία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *