Ζάκυνθος

Δικογραφία για τις καταγγελίες περί πλαστών τιμολογίων από λυμματοφόρα

ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ – Στο επίκεντρο πληροφορίες και καταγγελίες

Δικογραφία για το ζήτημα που αφορά τη διάθεση των λυμάτων των δεξαμενών ημεροπλοίων σε ιδιώτες που τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΖ έχει ήδη ξεκινήσει από το Λιμεναρχείο και στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται καταγγελίες που έγιναν δημόσια και επώνυμα, αρχής γενομένης από την κινητοποίηση που έγινε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο Λιμεναρχείο.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρξαν συμπολίτες μας που μετέφεραν την πληροφορία για την ύπαρξη πλαστών τιμολογίων που παρουσιάζονται στις αρχές σε περίπτωση ελέγχου, προκειμένου να «καλυφθούν» πλωτά που έχουν αδειάσει παράνομα τις δεξαμενές τους στη θάλασσα.

Άλλα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση, είναι αυτά που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου από τον υπεύθυνο λειτουργίας του Βιολογικού για το γεγονός ότι τα λυματοφόρα από τα ημερόπλοια δεν αδειάζουν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΖ.

Για το θέμα αυτό επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ Κώστα Κόκκορη, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν υπεύθυνοι για το Βιολογικό και την αποχέτευση στη ΔΕΥΑΖ και ο ίδιος προσωπικά δεν βρίσκεται από πάνω.

«Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε γνωστό από τον Προϊστάμενο του Βιολογικού πως δεν αδειάζουν τα ημερόπλοια στις εγκαταστάσεις και εγώ από σήμερα έκανα μια περαιτέρω έρευνα.

Ενημερώθηκα από ιδιώτη με βυτιοφόρο που έχω δει τυχαία στο λιμάνι, ότι καθώς δεν γεμίζουν από τα 2 ή 3 κυβικά που θα αδειάσει ένα σκάφος, γεμίζουν και από άλλες πηγές πριν καταλήξουν να αφήσουν τα λύματα στο Βιολογικό. Αυτή ήταν η απάντηση που πήρα και την καταθέτω! Εμείς στο Βιολογικό έχουμε βιβλίο εισερχομένων για όλα τα λυματοτοφόρα και ποια είναι αυτά, αλλά τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε από πού είναι τα λύματα» ανέφερε, σημειώνοντας πως κατά μέσο όρο την ημέρα μπορεί να γίνει διάθεση λυμάτων από 10 μέχρι 20 φορές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Από την άλλη, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί μας μεταφέροντας λύματα, σημειώνουν πως κατά την μεταφορά των λυμάτων στο Βιολογικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα στοιχεία του πελάτη τους. Οι ίδιοι όμως επισημαίνουν πως τα στοιχεία αποτυπώνονται στα τιμολόγια που εκδίδουν. Όπως μας ανέφεραν όντως ένα λυματοφόρο μπορεί να καταλήξει στο Βιολογικό αφού έχει παραλάβει λύματα από πλοία αλλά και από άλλες πηγές.

Οι ευκολίες υποδοχής στο Λιμενικό Ταμείο

‘Ένα θέμα που επίσης πρέπει να τονιστεί αφορά τις ευκολίες υποδοχής λυμάτων που θα έπρεπε να διαθέτει το λιμάνι για την εξυπηρέτηση των σκαφών. Καθώς μια τέτοια εγκατάσταση δεν έχει εξασφαλιστεί., το Λιμενικό Ταμείο πληροφορηθήκαμε πως το τελευταίο διάστημα προχωρεί σε σύμβαση με ιδιώτη που θα μεταφέρει τα λύματα στο Βιολογικό.

One Response

  1. Τα τιμολόγια δεν είναι πλαστά…. απλά η εργασία που περιγράφεται σε αυτά δεν έχει γίνει….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *