Ζάκυνθος

Διδασκάλου: Είμαι συνέχεια σε επικοινωνία με το Δήμαρχο και τις υπηρεσίες

Της Αγγελικής Ξενόφου
    
Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα εξετάζουν τις περιοχές που πρότεινε ο Δήμος για τα απορρίμματα της Ζακύνθου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον -Ε- ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου ο οποίος είπε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους και με το Δήμαρχο.
Για την καθυστέρηση του ταξιδιού του στη Ζάκυνθο ο γενικός είπε: «Μου τυχαίνουν συνέχεια έκτακτα γεγονότα και γι’ αυτό δεν ήλθα ακόμα στη Ζάκυνθο. Έχω συναντηθεί με τα στελέχη, μιλάω συνέχεια με το Δήμαρχο, είδα τους υπευθύνους του Φο.Δ.Σ.Α. και κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για την υπόθεση των απορριμμάτων».

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των σκουπιδιών οκ. Διδασκάλου επεσήμανε τα ακόλουθα: «Υπάρχει χρηματοδότηση των δράσεων που έχει ξεκινήσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς η Ζάκυνθος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Ο Δήμαρχος κάνει αγώνα κι εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειές του ώστε το συντομότερο δυνατόν να έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες γιατί η Ζάκυνθος είναι τουριστικός προορισμός. Πριν από δύο εβδομάδες πέρασε μία τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά τα απορρίμματα. Δόθηκε αρμοδιότητα στο Γενικό Γραμματέα να μπορεί με δική του απόφαση να δίνει λύση όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Έτσι το θεσμικό πλαίσιο γίνεται πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό. Είμαστε σε επικοινωνία για να λύσουμε τα θέματα καθώς υπήρχε ολιγωρία τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και πρέπει με γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Αναφορικά με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο γραμματέας έκανε γνωστά τα ακόλουθα: «Υπάρχουν προτάσεις για τον προσδιορισμό του χώρου τις οποίες εξετάζουν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι εντολές που έδωσα είναι να προχωρήσουν με το συντομότερο τρόπο και να βρεθεί η καλύτερη λύση ώστε να γίνουν αυτά που έχει σχεδιάσει ο Δήμος. Ελέγχονται τα στοιχεία αν η περιοχή που προτείνεται εντάσσεται σε μία ρύθμιση που είχε γίνει παλαιότερα».

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη του 2014 ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση από το  πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του έργου Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την μεταβατική περίοδο επεξεργασίας απορριμμάτων Ζακύνθου και κατασκευή στεγάστρου αποθήκευσης δεματοποιημένων ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ  Ζακύνθου, προϋπολογισμού 2.450.000.

 Το έργο αφορά στην προμήθεια κινητού μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος συνιστά  μια ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων με τη δυνατότητα ταυτόχρονης επεξεργασίας βιο-αποβλήτων που διαχωρίζονται από τα σύμμεικτα στερεά απόβλητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *