Ελλάδα

Διαφθορά στους ΟΤΑ όταν “τα βρίσκουν” συμπολίτευση και αντιπολίτευση

Τη θλιβερή εκτίμηση, πως η μεγαλύτερης έκτασης διαφθορά διαπιστώνεται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διατύπωσε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, με αφορμή τα γεγονότα που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την επικαιρότητα και είχαν να κάνουν κυρίως με τις εξελίξεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ρακιντζής, που αξίζει να αναφέρουμε πως κατά το παρελθόν έχει ασχοληθεί επισταμένως με υποθέσεις που αφορούν τη Ζάκυνθο, μιλώντας στον -Ε- έδωσε το στίγμα της κατάστασης που έχει διαπιστώσει στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγει σε διάφορες υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης, τονίζοντας πως ο κόσμος πλέον έχει ενεργοποιηθεί.

«Ο κόσμος κατάλαβε πως σε μεγάλο ποσοστό η οικονομική κρίση οφείλεται στη Διαφθορά. Έχει ενεργοποιηθεί, καταγγέλλει και ζητά την κάθαρση! Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, λόγω μιας σωρείας καταγγελιών που στην πλειοψηφία τους επιβεβαιώνονται και προχωρά η διαδικασία» ανέφερε αρχικά ο κ. Ρακιντζής, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν κάποια πρακτικά προβλήματα αφού λείπουν τα κονδύλια για να καλυφθούν τα οδοιπορικά και τα Σώματα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, να ταξιδέψουν σε περιοχές όπως είναι η Ζάκυνθος.

Αποτυπώνοντας την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε πως οι δυσλειτουργίες φαίνονται πιο εύκολα στην επαρχία, σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα κυρίως επειδή υπάρχουν βαρίδια και «διασυνδέσεις» για τους αιρετούς άρχοντες!

«Έχουμε δυστυχώς σωρεία παραβάσεων και αυτό έχει να κάνει με τις διασυνδέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους αιρετούς και τους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντα τους. Αυτό αφορά από το που θα μπει ο κάδος των απορριμμάτων μέχρι τα τετραγωνικά με βάση τα οποία θα υπολογιστούν τα τέλη! Στην Αυτοδιοίκηση η διαφθορά είναι πιο εκτεταμένη, αλλά αφορά πιο μικρά ποσά» σχολίασε ο κ. Ρακιντζής, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ‘σπάσιμο’ των έργων, που το χαρακτήρισε ως το συνηθέστερο παράπτωμα.

«Οι Τοπικοί Άρχοντες για να γλιτώσουν τους πλειστηριασμούς, σπάνε τα έργα. Αυτή η πράξη είναι άκυρη και έχει ποινικές ευθύνες. Για να βρεθούν όμως αυτά θα πρέπει να δουλέψει η Αντιπολίτευση κάθε Δήμου. Όταν συμπολίτευση και αντιπολίτευση τα βρουν, αυτά περνούν χωρίς πρόβλημα!» ανέφερε ακόμη.

Παρόλα αυτά, ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, εξέφρασε την αισιοδοξία πως τα πράγματα στη Δημόσια Διοίκηση θα βελτιωθούν, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως και οι ίδιοι οι πολίτες θα είναι ενεργοί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *