Ζάκυνθος

Διαφάνεια υπόσχονται οι Νιοτόπουλος και Κολοκοτσάς

Ενώπιον αδιεξόδων φαίνεται πως είναι τόσο η Περιφέρεια όσο και η Δημοτική αρχή στην διαχείρηση του εργου του Δημοτικου θεάτρου καθώς όσο συνεχίζεται η έρευνα διαπιστώνονται σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας με κυριότερη αυτή που τροποποιεί το χαρακτήρα του έργου.

Παράλληλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που δεν διαψεύδονται από κανέναν για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για να “φουσκώσει” ο προϋπολογισμός του έργου με κυριότερη αυτή που αφορούσε τα ευρύματα της  θεμελίωσης και στη συνέχεια την διαδικασία που ακολουθήθηκε, ώστε όλες αυτές οι τροποποιήσεις να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Χθες ο -Ε- μίλησε για το θέμα τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Νιοτόπουλο όσο και με τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά οι οποίοι δήλωσαν:

Λ. Νιοτόπουλος: Δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα!

 Τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η δημοτική αρχή για την  ολοκλήρωση του Δημοτικού Θεάτρου αναμένει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενώ από τη δική του πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος ξεκαθαρίζει πως αν και δεν υπάρχουν, τουλάχιστον  μέχρι στιγμής, στοιχεία που να επιβάλουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, η Περιφέρεια δεν προτίθεται να κάνει «γαργάρα» οποιαδήποτε παρανομία εντοπιστεί με την εξέλιξη  της εργολαβίας υπό την πίεση  της ανάγκης για  άμεση παράδοση  του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν παρών στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα υπό τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο της Διαχειριστικής Αρχής Θοδωρή Γαλιατσάτο στη Ζάκυνθο, εκεί,  όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση για το έργο του Θεάτρου και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να βρει μια λύση για να απεμπλακεί η υπόθεση και να παραδοθεί επιτέλους το Δημοτικό Θέατρο προς λειτουργία.

«Είναι τραγικό να ξεκινούν έργα και να μένουν στη μέση. Όσα ξεκινούν πρέπει να ολοκληρώνονται και στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα έργο που διαχειρίστηκαν τέσσερις Δήμαρχοι! Αυτό δε σημαίνει πως  σκοπεύουμε να κάνουμε …γαργάρα τραγικές παρανομίες μόνο και μόνο για να παραδοθεί το έργο, όπως αν χρειαστεί θα υπάρξουν τροποποιήσεις και αλλαγές για να προχωρήσει η εργολαβία» τόνισε ο κ. Νιοτόπουλος, ο οποίος σχολίασε ακόμη  πως είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος σχολίασε μεταξύ άλλων πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τον τρόπο που εξελίχθηκε το έργο, υπογράμμισε όμως πως δεν πρόκειται να μείνει τίποτα “κουκουλωμένο”, τουλάχιστον από την πλευρά της Περιφέρειας και εκτίμησε πως ανάλογη στάση θα τηρηθεί και από άλλους φορείς.

«Κατά τη γνώμη μου αν υπάρχει πολιτική βούληση, κανένα πρόβλημα δεν μένει άλυτο» κατέληξε.

Παύλος Κολοκοτσάς: Αν χρειαστεί θα παρέμβει η Δικαιοσύνη αλλά το έργο θα τελειώσει!

«Έχουν περάσει τέσσερις Δήμαρχοι από αυτό το έργο και εντοπίζονται  προβλήματα με το πρώτο έργο που είναι το κτήριο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός ενώ υπάρχουν δύο ακόμη τεχνικά δελτία για την προμήθεια εξοπλισμού και για την διαμόρφωση του  περιβάλλοντος χώρου. Πρέπει να προχωρήσουμε και αν υπάρχουν παραλείψεις ή προβλήματα αυτά θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη. Δεν σταματάμε να ελέγχουμε» τόνισε ο Δήμαρχος αποκαλύπτοντας πως ακόμη ο ίδιος δεν γνωρίζει ποιο ήταν το αρχικό αντικείμενο της προσφοράς που υποβλήθηκε  από τον ανάδοχο μέσα από τη διαδικασία της μελέτης – κατασκευής που είχε επιλεγεί από την τότε δημοτική αρχή.  

Σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε ο Δήμαρχος την προηγούμενη εβδομάδα με τον Περιφερειάρχη και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, παρέλαβε στο γραφείο του τις μελέτες του έργου και μιλώντας στον -Ε- τόνισε πως πίστευε πως το έργο των 5 εκατομμυρίων ευρώ δεν αφορούσε ένα έτοιμο Θέατρο.

«Έχω ζητήσει να γνωμοδοτήσουν για το θέμα του εξοπλισμού και του φωτισμού ενός Θεάτρου και άλλοι ειδικοί ώστε το νέο Τεχνικό Δελτίο που τελικά θα υποβάλουμε να είναι πιο οικονομικό. Θα ακολουθήσει δημόσιος διαγωνισμός γιατί το έργο δεν μπορεί να σταματήσει»

 

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *