Ζάκυνθος

Διασώζεται το ΤΕΙ Ιόνιων νησιών

 

 

Την διάσωση του ΤΕΙ Ιόνιων νησιών αλλά τον περιορισμό των τμημάτων από οκτώ σε τέσσερα, προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ανακοινώθηκε επίσημα χθες και δείχνει να αντιμετωπίζει με περισσότερο ρεαλισμό τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Το νέο ενδιαφέρον στοιχείο του νομοσχεδίου είναι η εισαγωγή της έννοιας της κοινοπραξίας μεταξύ ορισμένων ΑΕΙ και ΤΕΙ και μία από αυτές τις Κοινοπραξίες θα αφορά το ΤΕΙ Ιόνιων νησιών με το Ιόνιο πανεπιστήμιο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη δικαιώνονται εν μέρει οι προσπάθειες της διοίκησης, των φοιτητών και των εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών για την διατήρηση του ΤΕΙ, ενώ προωθείται πλέον η διασύνδεση του με το Ιόνιο πανεπιστήμιο, εξέλιξη που αποτελούσε βασικό αίτημα των αγώνων που αναπτύχθηκαν την τελευταία περίοδο σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Λευκάδα.

Αναλυτικά και σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται η παραμονή των τμημάτων:

–  Τεχνολογίας Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο

–  Διοίκησης επιχειρήσεων στη Λευκάδα

–  Τεχνολογίας τροφίμων στο Αργοστόλι

–  Τεχνολογίας ηχου και εικόνας στο Ληξούρι.

Τέλος σε μεταβατική περίοδος έως το 2018 παραμένει στο Αργοστόλι το τμήμα δημοσιότητας και δημοσίων σχέσεων.

Στην ουσία αφαιρούνται από το ΤΕΙ τέσσερα τμήματα τα οποία ενσωματώνονται σε αντίστοιχα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου (από τη Λευκάδα), Δυτικής Ελλάδας (από το Αργοστόλι) και Αθηνών (από τη Ζάκυνθο).

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *