Ζάκυνθος

Διαπιστώθηκαν παραβάσεις μετά από ελέγχους σε παραλίες από την κτημάτικη

Αρκετές είναι οι παραβάσεις που έχουν ήδη διαπιστωθεί σε παραλίες του νησιού μας από επαγγελματίες που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους για να νοικιάσουν ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και για άλλες δραστηριότητες. Ήδη η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου προχώρησε σε αυτοψίες σε συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου και όπως έγινε γνωστό σύντομα θα επιβληθούν τα πρώτα πρόστιμα!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα μας η Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αγγελική Ζουρμπάνου, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις όπου επαγγελματίες είτε καταλάμβαναν μεγαλύτερη έκταση από αυτή που είχαν εκμισθώσει από το Δήμο, ή δεν είχαν καν μισθωτήρια!

Οι παραβάσεις αυτές διαπιστώθηκαν σε παραλίες στο Λαγανά, στο Κερί και τις Αλυκές και η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτούς που δεν έχουν μισθωτήρια, αφού ο Δήμος ολοκλήρωσε εγκαίρως τις διαδικασίες, ενώ βρισκόμαστε ήδη στην μέση του Καλοκαιριού.

Η Υπηρεσία διαπίστωσε πως ο αριθμός των παραβάσεων που ήδη έχουν εντοπιστεί είναι αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, την στιγμή που η κίνηση στις παραλίες είναι αισθητά μειωμένη. Με άλλα λόγια, παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν περισσότερες ομπρέλες και ξαπλώστρες από όσες θα έπρεπε με βάση το μισθωτήριο, την στιγμή που οι λουόμενοι που τις νοικιάζουν είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με άλλα χρόνια!

Σύντομα, η Κτηματική Υπηρεσία σε συνεργασία με το Δήμο θα συνεχίσουν τις αυτοψίες και σε περιοχές που ακόμη δεν έχουν επισκεφτεί, όπως είναι οι παραλίες του Βασιλικού.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *