Ζάκυνθος

Διανυκτέρευση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ για να πάρουν σειρά

Μια απαράδεκτη από πολλές απόψεις κατάσταση επικρατεί εδώ και αρκετές ημέρες στον ΟΑΕΔ, εξαιτίας της τεράστιας ουράς που σχηματίζεται από τον κόσμο, ο οποίος προσφεύγει στην Υπηρεσία προκειμένου να εγγραφεί ως άνεργος και να ξεκινήσει να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας.

Η προσέλευση είναι πάρα πολύ μεγάλη, αφού η πλειοψηφία των συναλλασσόμενων με την Υπηρεσία είναι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, που λόγω της εποχιακής τους απασχόλησης είναι πλέον άνεργοι.

Οι λιγοστοί υπάλληλοι της τοπικής υπηρεσίας είναι ακατόρθωτο να διεκπεραιώσουν τον τεράστιο αυτό όγκο δουλειάς, ενώ καθημερινά δεν λείπουν οι εντάσεις και οι μικροσυμπλοκές.

Αποτέλεσμα είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις να καλείται ακόμη και η Αστυνομία!

Ενδεικτικό της ταλαιπωρίας που υφίστανται εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι πως πολλοί, προκειμένου να εξασφαλίσουν σειρά προτεραιότητας, διανυκτερεύουν έξω από τα γραφεία στην οδό Αγίου Λαζάρου από το προηγούμενο βράδυ! Χαρακτηριστικό είναι το φωτογραφικό υλικό που σήμερα δημοσιεύει ο –Ε- και δείχνει μια κυρία να περιμένει στην ουρά, κρατώντας ένα σκαμπό, ώστε να αντέξει την πολύωρη αναμονή.

Ακόμη όμως και αν εγγραφούν στις καταστάσεις του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι περιμένουν διάστημα ακόμη και δύο μηνών μέχρι να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος, ενώ τεράστια είναι η αγωνία κυρίως από τους εποχιακά εργαζόμενους για το αν αυτό το επίδομα θα συνεχίσει να καταβάλλεται και στο μέλλον.

Δυστυχώς η κατάσταση όχι μόνο δε βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, αφού τέτοιες απαράδεκτες εικόνες επαναλαμβάνονται κάθε τέτοια περίοδο έξω από τον ΟΑΕΔ.

Για την κατάσταση που επικρατεί, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, προχώρησε σε καταγγελία που μεταξύ άλλων προβάλει το αίτημα για στελέχωση της Υπηρεσίας με προσωπικό αλλά και άμεση καταβολή των επιδομάτων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *