Ελλάδα

Διαμαρτυρία Περιφερειάρχη Ιόνιων νησιών για την συγχώνευση του ΤΕΙ

Την έντονη διαμαρτυρία της Περιφέρειας Ιόνιων νησιών για τις εξελίξεις με το ΤΕΙ καταγράφει επιστολή του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου που εστάλη σήμερα στην Αθήνα.

Την επιστολή προσυπογράφουν επίσης και οι Αντιπεριφερειάρχες των νησιωτικών νομών και υποστηρίζουν ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο υπουργός Παιδείας στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις τους για το το ΤΕΙ Ιονίων νησιών αθετήθησαν και αυτό συνιστά εμπαιγμό που πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Είναι γνωστά τα πολλαπλά μας διαβήματα προς τους ιθύνοντες και αρμοδίους, μέσω ψηφισμάτων, συναντήσεων, συσκέψεων, επιστολών και σωρείας ενεργειών που αποσκοπούσαν στην παραμονή των Τμημάτων του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στον τόπο μας, με σύμπτυξη τμημάτων, που θα γινόταν με ακαδημαϊκά κριτήρια και ανάπτυξη κατευθύνσεων που σχετίζονται με κάθε νησί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σε όλες μας τις προσπάθειες το κλίμα υπήρξε θετικό και πάντα ακολουθούνταν από τις ανάλογες διαβεβαιώσεις για την θετική πορεία του αιτήματός μας, γεγονός που, παρά την αβεβαιότητα της έλλειψης συγκριμένων ενεργειών αναίρεσης των μέχρι τώρα δεδομένων,  ενίσχυε τις προσδοκίες για την επίτευξη του στόχου μας.

Η πλέον πρόσφατη στάση δε των αρμοδίων του θέματος μας όπλισε με σιγουριά ότι το πρόβλημά μας θα έχει αίσια κατάληξη και ως εκ τούτου δεν προβήκαμε σε περαιτέρω διαμαρτυρίες.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στο ζήτημα του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ Νήσων και οι οποίες αντίκεινται στις υποσχέσεις του Υπουργού προς όλους τους εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας, των Βουλευτών της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών, των Δημάρχων του Προέδρου του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος, γενικά  των φορέων της Περιφέρειας και κυρίως της κοινωνίας όλων των νησιών μας, που κινούνταν σε ορθολογική κατεύθυνση, αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο αυτής της προκλητικής ανακολουθίας, που στηρίζεται σε πειραματισμούς.

Προφανώς πρόκειται περί καταφανούς εμπαιγμού, που πλήττει απολύτως την αξιοπιστία της Κυβέρνησης και παράλληλα καταδεικνύει την απουσία σεβασμού σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ιδιότητας και θέσης, οι οποίοι αρκέστηκαν στο λόγο και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Υπουργού.

Η συμπεριφορά του Υπουργού μας αιφνιδίασε, νιώθουμε ότι μας κορόιδεψε, εξέθεσε όσους πίστεψαν στο ήθος και την συνέπειά του, καθώς και την ίδια την Κυβέρνηση.

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο ζήτημα μας αφορά όλους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, θέσης ή ρόλου. Επηρεάζει την ανάπτυξη και την ευδοκίμηση της περιοχής μας και παραμένουμε όλοι συσπειρωμένοι στις διεκδικήσεις και τα ζητούμενά μας.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την διάλυση της Περιφέρειάς μας, την ακύρωση των όσων έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα για την ανάταση των νησιών μας, την απώλεια των κατακτήσεων μας, την αμφισβήτηση των θεσμών και κυρίως  δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απογοητεύσουμε, τουλάχιστον εμείς, όλους τους ανθρώπους που μας πίστεψαν, που ήλπισαν ότι θα τα καταφέρουμε.

Αυτήν την ελπίδα δεν πρόκειται να τους την στερήσουμε ακόμη και εάν αυτό μας οδηγήσει σε κατά μέτωπο επίθεση, δική μας και των συμπολιτών μας, με όλους όσους διέψευσαν τις προσδοκίες μας.

 

Σπυρίδων Σπύρου

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Χρήστος Σκούρτης

Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας

Θοδωρής Βερύκιος

Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Σωτήρης Κουρής

Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Διονύσιος Μυλωνάς

Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *