Ζάκυνθος

Διαβούλευση στο Δήμο για το περιεχόμενο της νεάς κανονιστικής

Της Αγγελικής Ξενόφου

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή θα δώσει σε διαβούλευση τη νέα Κανονιστική που ετοιμάζει για να ρυθμίσει όλα τα ζητήματα λειτουργίας δημοσίων κοινοχρήστων χώρων,  καταστημάτων κλπ.
Για το θέμα αυτό έχουν γίνει ήδη συναντήσεις με αρμόδιους Δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους από τη Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, το Λιμενικό Ταμείο, την Πολεοδομία κλπ.

 Η νέα Κανονιστική θα περιλαμβάνει άρθρα για την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων και θα οριοθετεί τη λειτουργία τους, θα ρυθμίζει την εμφάνιση των κατασκευών και θα προβλέπει το κλείσιμο των πολύ μικρών δρόμων που οδηγούν σε πλατείες. Επίσης θα ρυθμίζει το θέμα της υπαίθριας διαφήμισης και των πινακίδων στα καταστήματα που θα πρέπει να έχουν παραδοσιακό χρώμα.

Όλα αυτά θα είναι προϊόν συζήτησης με τους αρμόδιους και την τοπική κοινωνία και βρίσκονται σε συνάρτηση με τη συζήτηση για το κυκλοφοριακό που άρχισε χθες.

Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι κατά το παρελθόν όλες οι προηγούμενες δημοτικέ αρχές είχαν λάβει αποφάσεις με Κανονιστικές αλλά στην πράξη δεν εφάρμοζαν όσα έπρεπε και γι’ αυτό ποτέ η πόλη δεν άλλαξε όψη προς το καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *