Κοινωνία

Διαβεβαιώσεις Θ. Γαλιατσάτου: Έχει ολοκληρωθεί το 97% του έργου στο Ειδικό σχολείο της Μπόχαλης

Σε ερώτηση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης αναγκάστηκε να απαντήσει ο Περιφερειάρχης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού που έγινε το περασμένο Σαββάτο για την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου.

Το θέμα αυτό είχε απασχολήσει το συνδυασμό και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπου η υποψήφια Αλεξάνδρα μπαλού είχε επισκεφθεί το χώρο και είχε θέσει δημόσια πολλούς προβληματισμούς.

Στη συνεδρίαση του Σαββάτου πήρε το λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κορφιάτης ο οποίος είπε ότι το κράτος αδυνατεί να επιβάλλει τη θέση του σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και δεν αντιμετωπίζει τις αυθαιρεσίες του εργολάβου.

«Γιατί ένα ξενοδοχείο τελειώνει σε 3 μήνες και το σχολείο θέλει τόσο καιρό;» αναρωτήθηκε ο κ. Κορφιάτης.

Σύμφωνα με την ερώτηση «Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα παραδίνονταν το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου. Είμαστε στο τέλος Ιουλίου και οι εργασίες ολοκλήρωσής του δεν έχουν τελειώσει και βέβαια το σχολείο δεν έχει παραδοθεί. Επερωτάσθε αν παρακολουθείται το θέμα, ποια είναι η αιτία της καθυστέρησης και σε τι ενέργειες έχετε προχωρήσει;»

Το λόγο πήρε για να απαντήσει ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά από την ώρα ένταξης του έργου το 2013 μέχρι τώρα και έριξε ευθύνες στον πρώην Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου για απένταξη.

Ο κ. Γαλιατσάτος σημείωσε πως το έργο έχουν στην ευθύνη τους οι «Κτιριακές υποδομές» και ότι η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι έχει ολοκληρωθεί κατά 97%.

«Το έργο έχει ειδική αξία γιατί απευθύνεται στα άτομα με ειδικές ανάγκες» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *