Ζάκυνθος

Διάρρηξη-μυστήριο στα γραφεία της ΔΕΠΑΖ

Το κτίριο της ΔΕΠΑΖ έβαλαν στόχο άγνωστοι δράστες οι οποίοι έκαναν διάρρηξη και προκάλεσαν ζημιές σε όλες σχεδόν τις πόρτες του κτιρίου.

Οι δράστες μπήκαν μέσα στα γραφεία της ΔΕΠΑΖ στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο αλλά δεν βρήκαν χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι στόχος ήταν τα έγγραφα που φυλάσσονται εκεί για να εξαφανιστούν τα στοιχεία ενόψη του οικονομικού ελέγχου που θα διενεργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Η διάρρηξη έγινε μεταξύ της Δευτέρας και της Τρίτης καθώς το συμβάν εντόπισαν οι εργαζόμενοι και οι υπεύθυνοι της Φιλαρμονικής που πήγαν χθες το απόγευμα να ανοίξουν τα γραφεία του θεάτρου. Οι δράστες μπορεί να έκαναν τη διάρρηξη τη νύχτα της Δευτέρας με ξημερώματα Τρίτης, αλλά δεν αποκλείεται να έδρασαν και χθες κάποια ώρα υπό το φως της ημέρας.

Το μόνο σίγουρο ήταν ότι ήξεραν τα κατατόπια αλλά και τις εισόδους του κτιρίου αφού αρχικά προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό του από μια πόρτα στο πλάϊ. Αυτή η πόρτα είχε κλειστεί προσωρινά με ένα μεγάλο ξύλινο αντικείμενο το οποίο μετακίνησαν. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του κτιρίου έκαναν νέα προσπάθεια να παραβιάσουν μία πόρτα η οποία δεν άνοιγε γιατί είχε από πίσω αντικείμενα και έφυγαν αναζητώντας άλλη δίοδο.

Τελικά μπήκαν από την κεντρική είσοδο. Μέσα στο ισόγειο αλλά και στον πάνω όροφο υπάρχουν τέσσερις πόρτες παραβιασμένες οι οποίες ήταν κλειδωμένες.

Σε τρία από τα δωμάτια υπήρχαν έγγραφα και τιμολόγια της ΔΕΠΑΖ. Εκείνο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, γιατί απαιτεί έρευνα και δουλειά, είναι αν λείπουν τιμολόγια από τα γραφεία.

 

Η δημοτική αρχή

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο Αντιδήμαρχος Άκης Λαδικός ανέφερε ότι ειδοποιήθηκε για τη διάρρηξη από τον αρχιμουσικό της φιλαρμονικής κ. Μαλλιά ο οποίος είχε πρόβα χθες το απόγευμα. «Υπήρχαν μουσικά όργανα αξίας που δεν εκλάπησαν. Αυτό εμάς μας βάζει σε υποψίες για τον πιθανό στόχο των διαρρηκτών. Ήλθε η Ασφάλεια και έγινε έλεγχος και θα δούμε τι θα γίνει. Προφανώς κάτι έψαχναν οι δράστες».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός είπε: «Αυτή τη μέθοδο την έχουμε ξαναδεί και θυμίζω το ΞΕΝΙΑ και το γραφείο αλλοδαπών στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά. Πριν από λίγο καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τον έλεγχο της ΔΕΠΑΖ και νομίζω ότι κάποιος έχει χάσει τον ύπνο του από αυτό τον έλεγχο. Ίσως κάποιοι ήθελαν να εξαφανίσουν στοιχεία του ελέγχου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *