Ζάκυνθος

Δημόσια υγεία, υποδομές και προβλήματα καθημερινότητας στην αιχμή του δόρατος για τον νέο Βουλευτή

Την πρόθεση του να στηρίξει και να βοηθήσει σε λύσεις για τα προβλήματα της Ζακύνθου, με αιχμή του δόρατος τα ανοιχτά μέτωπα του Νοσοκομείου αλλά και το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εκφράζει ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, που μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του, μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε-.

Ο ίδιος μίλησε με συγκίνηση για την τελετή της ορκωμοσίας, χαρακτηρίζοντας το κλίμα πανηγυρικό, συμπληρώνοντας όμως πως από την επόμενη ημέρα ξεκινά η δουλειά και η ενασχόληση με όλα αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν το τόπο μας.

«Σε άμεση προτεραιότητα είναι τα θέματα της υγείας, της ρύπανσης σε στεριά και σε θάλασσα, τα ζητήματα των υποδομών όπως η προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια. Υπάρχουν ακόμη και θέματα που μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά είναι σημαντικά όπως για παράδειγμα ένα ζήτημα που αφορά την πληρωμή του έκτακτου προσωπικού στον ΟΔΑΖ» ανέφερε.

Ο Βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεργασία με το νέο Δήμαρχο για τα ζητήματα που αφορούν το πρόβλημα των απορριμμάτων, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να βρεθεί λύση.

Τις επόμενες ημέρες οι επαφές στην Αθήνα μαζί με την νέα  Περιφερειάρχη και το νέο Δήμαρχο

«Δεν πάει άλλο. Η κατάσταση όλο και χειροτερεύει. Πρότεινα στον κ. Αρετάκη να επισκεφτούμε μαζί με την νέα Περιφερειάρχη Ρ. Κράτσα το Υπουργείο για να δούμε που βρισκόμαστε. Προφανώς και αυτά τα ζητήματα θα προχωρήσουν από την άλλη εβδομάδα, μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης. Είναι ένα ζήτημα που αφορά το Δήμο και εγώ από τη δική μου την πλευρά είμαι έτοιμος να βοηθήσω όπου μου ζητηθεί» ανέφερε ο κ. Ακτύπης και σχετικά με το αίτημα του νέου Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη για τροποποιήσεις των μελετών σημείωσε:

«Ο ρόλος μου είναι να βοηθήσω το Δήμο και όχι  να υποδεικνύω τι θα κάνει» σημείωσε για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων

«Δικός μου ρόλος είναι να συνδράμω στις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όχι να τις υποδείξω. Πρόκειται για μια πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνει ο κάθε Δήμαρχος και εγώ θα είμαι αρωγός. Δε θα υποδεικνύω στο Δήμαρχο τι πρέπει να κάνει. Τέτοιες συμπεριφορές δυστυχώς κατά το παρελθόν δημιούργησαν προβλήματα. Δεν είμαι άφωνος, θα πω τη γνώμη μου, αλλά υπάρχει δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο. Θα πρέπει να συμβεί κάτι πολύ κραυγαλέα αντίθετο με το συμφέρον του Δήμου για να μιλήσω. Στα ζητήματα που διαχειρίζεται η νέα δημοτική αρχή και η τωρινή, εγώ θα βοηθήσω».

Για τις επικείμενες τροποποιήσεις στον Κλεισθένη σημείωσε πως είναι όντως στις προθέσεις της Κυβέρνησης να φέρει αλλαγές στην «παρωδία Νόμου» που ψήφισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις που θα επιτρέψουν την λειτουργία του ΟΤΑ, ωστόσο ακόμη δεν έχει δοθεί για μελέτη το Νομοσχέδιο.

Από εδώ και πέρα αναμένει το νέο Βουλευτή ένα πλούσιο κοινοβουλευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει και την ψήφιση των προγραμματικών θέσεων της Κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *