Ζάκυνθος

Δημοτικό Συμβούλιο: Εικόνα ”αποσύνθεσης” με τις διαφορές να βγαίνουν στο προσκήνιο!

Με έντονα τα σημάδια αποσύνθεσης έγινε η συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής όπου επρόκειτο να ληφθεί απόφαση για την οριστική παραλαβή του έργου του Δημοτικού Θεάτρου.

Από την αρχή της συνεδρίασης κατεγράφησαν εντάσεις από συμβούλους της πλειοψηφίας, υπήρξαν αντιπαραθέσεις, αλλά στο δια ταύτα αποφάσεις ελήφθησαν.

Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο Λάμπρος Μουζάκης, ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δ. Ρουχίτσας

Πρώτος πήρε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Λάμπρος Μουζάκης ο οποίος απευθυνόμενος στο Δήμαρχο του είπε ότι η δική του συμπεριφορά έχει απομακρύνει τους συμβούλους από την πλειοψηφία και ότι δεν μπορεί ν α ασκηθεί η διοίκηση με αυτό τον τρόπο. Ο Δήμαρχος του ζήτησε να παραιτηθεί αν δεν συμφωνεί μαζί του και μετά παρενέβη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία σε όλες τις πλευρές και ανέφερε πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να είναι αντάξιοι των συμπολιτών
μας που τους ψήφισαν. «Η Ζάκυνθος δεν χρωστά τίποτα σε κανέναν μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπηρας.

Εκείνη τη στιγμή δεν έγιναν άλλοι διάλογοι που να φωτίσουν το παρασκήνιο αλλά φαίνεται πως αιτία της τριβής ήταν ο ορισμός των Αντιδημάρχων.

Ακολούθησε η ψήφιση των θεμάτων που είχαν προγραμματιστεί και στο τέλος της συνεδρίασης έγινε ένας ακόμα διάλογος αντιπαράθεσης. Ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Διονύσης Ρουχίτσας ο οποίος ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από το συνδυασμό και επιτέθηκε φραστικά στο Δήμαρχο για τη συμπεριφορά του στους συνεργάτες του. Ο κ. Ρουχίτσας έψεξε το Δήμαρχο για τον τρόπο που έχει συμπεριφερθεί στον κ. Λάμπρο Μουζάκη και επανέλαβε ότι δεν του έχει μείνει κανείς λόγω του τρόπου που τους αντιμετωπίζει.

Αμέσως πήρε το λόγο η νέα Αντιδήμαρχος Μαρία Μουζάκη η οποία είπε ότι επειδή πιστεύει στο Θεό ήλθε η δικαίωσή της, αλλά ταυτόχρονα έθεσε θέμα παραίτησής της από τη θέση της Αντιδημάρχου αν είναι να προκληθούν τέτοιες αναταράξεις.

Οι αποφάσεις

Το πιο σοβαρό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η παραλαβή του Δημοτικού Θεάτρου η οποία και εγκρίθηκε. Την ενημέρωση έκανε ο Προϊστάμενος των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Διονύσης Τουρκάκης ο οποίος είπε ότι διαβιβάστηκε το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής το οποίο πρέπει να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Έκανε γνωστό πως εκκρεμεί η προμήθεια του αναβατορίου και ότι χρειάζεται εκπαίδευση στο προσωπικό που θα αναλάβει να λειτουργήσει το Θέατρο.

Η κατασκευάστρια εταιρεία δεσμεύτηκε να παρέχει εκπαίδευση σε κάποια άτομα αλλά αυτό πρέπει να γίνει σύντομα και να βρεθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αντώνης Κασσιμάτης είπε ότι πρέπει να πάνε για εκπαίδευση κάποια άτομα του Δήμου και ο Δήμαρχος απάντησε πως δεν υπάρχει ηλεκτρονικός στο προσωπικό και ένα άτομο που ήταν παλιά έφυγε για την Περιφερειακή Ενότητα.

Στην ίδια συνεδρίαση ήλθε το θέμα της έγκρισης των πιστώσεων που θα χρειαστούν για το φετινό καρναβάλι, αλλά δεν έγινε αποδεκτή η συζήτησης του θέματος που ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης κι επιπλέον απουσίαζε από την αίθουσα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Κόκλας. Όμως επειδή τα καρναβάλια έφτασαν, θα γίνει απόπειρα νέας έκτακτης συνεδρίασης εντός της εβδομάδας.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *