Ζάκυνθος

Δημοτικό Συμβούλιο: Αίτημα μονιμοποίησης των εργαζομένων στου Παιδικούς Σταθμούς

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας ζητά τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, δηλαδή τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν αρκετές από τις εργαζόμενες και η εκπρόσωπος του σωματείου τους που πήρε το λόγο και μίλησε.

Το θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν έκδοση ψηφίσματος για τους υπαλλήλους τ ων Παιδικών Σταθμών και ήλθε προς συζήτηση μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη από το σωματείο.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι εργαζόμενες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αρκετά χρόνια και η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του ΕΣΠΑ.

Προσελήφθησαν με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και τώρα θέλουν να μετατραπούν οι συμβάσεις του από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

«Ξέρουμε ότι όλοι είσαστε μαζί μας αλλά δεν θέλουμε να γίνει προεκλογικά και το συζητάμε όσο πιο νωρίς από τις εκλογές μπορούμε» είπε η Πρόεδρος των εργαζομένων συμπληρώνοντας ότι αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια που γίνεται για να μονιμοποιηθούν.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο στήριξε ομόφωνα την προσπάθεια

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ζήτησαν να δοθεί μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα και να τεθεί επιπλέον από την κεντρική ένωση των Δήμων.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε όλοι είπαν ναι και έδωσαν την έγκρισή τους για το ψήφισμα.

Αυτή ήταν η αρχή και θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια από τις εργαζόμενες για να πετύχουν την πολυπόθητη αλλαγή των συμβάσεών τους. Όμως το ζήτημα απασχολεί τις συναδέλφους τους σε πολλούς δήμους που βρίσκεται στο ίδιο εργασιακό καθεστώς.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *