Ζάκυνθος

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Εντός των ημερών η αυτοψία στο έργο από την Επιτροπή Παραλαβής

Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης το Δημοτικό Θέατρο!

Το πολυσυζητημένο έργο του Δημοτικού Θεάτρου Ζακύνθου έρχεται στο επίκεντρο των προεκλογικών αντιπαραθέσεων, καθώς οι αιρετοί «συναγωνίζονται» για το ποιος συνέβαλε για την ολοκλήρωση του , ενώ οι κάτοικοι του νησιού αναμένουν μέχρι το τέλος του μήνα την παράδοση του!

Σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη, η Επιτροπή Παραλαβής των συμπληρωματικών προμηθειών που πρόσφατα ξεκίνησαν, αναμένεται να πραγματοποιήσει έλεγχο στο έργο, προκειμένου να γίνει η οριστική παραλαβή του έργου και να ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί.

Θυμίζουμε πως την αρχή των δηλώσεων έκανε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, που έψεξε όσους …φωτογραφίζονται στο έργο και δεν αναγνωρίζουν την συμβολή της Περιφέρειας στην ολοκλήρωσή του.

«Κάποιοι βγάζουν φωτογραφίες αλλά κανείς δε θα αρνηθεί ότι ναι μεν πέρασαν χρόνια, αλλά κάναμε τα πάντα για να εξορθολογήσουμε την κατάσταση και να βάλουμε φρένο σε λάθος επιλογές σε τεχνικές και οικονομικές επιλογές που πήγαιναν το έργο στα βράχια. Για μας μετράει το αποτέλεσμα για τους Ζακυνθινούς» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ενώ μνεία στο έργο αλλά και σε «φαγοπότι» γύρω από αυτό έκανε ο Βουλευτής Στ. Κοντονής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού του κ. Γαλιατσάτου στην ΠΙΝ.

Η απάντηση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιο με τον συνδυασμό «Ανάδραση» Νίκο Τσίπηρα, τον οποίο φωτογράφησε ο κ. Γαλιατσάτος ήρθε σήμερα μέσω του -Ε- όπου στην ραδιοφωνική του συνέντευξη για τις εκλογές, σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, θα μπορούσε να μας ενημερώσει καλύτερα , από την στιγμή μάλιστα που ο φάκελος είναι στον Εισαγγελέα θα μπορούσε και αυτός να πιέσει για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Καλό είναι ο κ. Κοντονής να μην αντιπολιτεύεται το εαυτό του» σημείωσε ενώ για την δική του συνδρομή, ξεκαθάρισε πως μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο, πριν από 2,5 χρόνια, ανέλαβε προσωπικά την ανεύρεση λύσης.

«Το Θέατρο οριακά έφτασε στην απένταξη και τον καταλογισμό των χρημάτων. Ο κίνδυνος αυτός έχει διαφύγει και καταφέραμε η ΠΙΝ να αυξήσει τον προϋπολογισμό, να επικαιροποιήσουμε τα τεχνικά δελτία και να κάνουμε τις συμπληρωματικές προμήθειες. Σήμερα γίνονται οι τελικές ρυθμίσεις και ήδη έχουμε ενημερώσει με φωτογραφικό υλικό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ανέφερε σημειώνοντας πως ο Δήμος θα έχει θέατρο σε λίγες εβδομάδες και αυτή είναι μια εξέλιξη που του προκαλεί και προσωπική ικανοποίηση καθώς είναι ένα έργο με το οποίο ασχολήθηκε.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια, ευχαρίστησε δημόσια τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Καμπίτση και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσούκα, σημειώνοντας πως ποτέ ο ίδιος δεν είπε πως το Δημοτικό Θέατρο ήταν υπόθεση ενός προσώπου.

Τέλος, θέση για το θέμα πήρε και ο Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς που παραμένει εκτός Ζακύνθου για λόγους υγείας, αλλά θέλησε να δώσει το στίγμα του:

«Είναι λυπηρό και κατακριτέο εν απουσία του Δημάρχου, o οποίος για ιατρικούς λόγους βρίσκεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο για πρόβλημα υγείας, να γίνονται αναρτήσεις στο Διαδίκτυο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Τσίπηρα και τον δημοτικό Σύμβουλο κ. Τάσο Μποτώνη, στις οποίες να δηλώνουν ότι το πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού “Smart cities” και η αποπεράτωση του Θεάτρου Ζακύνθου είναι δικά τους έργα.

Τα έργα αποτελούν μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού και προγραμματισμού από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή με συντονιστή τον Δήμαρχο Ζακύνθου και είναι αποτέλεσμα προσπαθειών των εργαζομένων του Δήμου, συνεργατών, αιρετών κλπ, και κανένας δεν μπορεί να τα οικειοποιηθεί.

Τα έργα έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα, κρατικές επιδοτήσεις, την Περιφέρεια αλλά και ιδίους πόρους από το υστέρημα του Ζακυνθινού λαού» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *