Ελλάδα

Δημοσιογράφοι στο στόχαστρο τρομοκρατικής οργάνωσης

Στο στόχαστρο τρομοκρατικών οργανώσεων μπαίνουν για πρώτη φορά δημοσιογράφοι προκαλώντας εύλογες ανησυχίες για την προστασία της ελευθεροτυπίας στη χώρα.

Την Παρασκευή το πρωί σημειώθηκε μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια και πολυκατοικίες που διαμένουν πέντε γνωστοί δημοσιογράφοι των Αθηνών.

Η οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία» μαζί με τον «Κύκλο παραβατικών / Πυρήνας Εραστές της Ανομίας» ανέλαβαν την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε πέντε σπίτια δημοσιογράφων τα ξημερώματα στην Αττική, με ανακοίνωση που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Στο κείμενο ο συντάκτης αναφέρει ότι «τα ΜΜΕ αποτελούν επίσημη εκπροσώπηση του συστήματος» και επισημαίνει ότι «στο συντονισμένο μπαράζ συμμετείχαμε σύντροφοι από την Μαχόμενη Μειοψηφία και τους Κύκλους Παραβατικών / πυρήνας Εραστές της Ανομίας. Θεωρούμε τις συμμαχίες εντός της αγωνιστικής κοινότητας αναγκαίο συστατικό στην επίθεση ενάντια στο κράτος».

Οι δράστες τοποθέτησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους ο καθένας από δύο γκαζάκια, στις εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν δημοσιογράφοι σε Αγία Παρασκευή, Άλιμο, Λυκαβηττό, Μαρούσι και Πεντέλη. Σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, το μπαράζ των επιθέσεων ξεκίνησε στις 03.40 στο σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα ο Γιώργος Οικονομέας στο Λυκαβηττό και συνεχίστηκε στις 04.10 στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή, στις 04.15 στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή στην Πεντέλη, την ίδια ώρα στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα στο Μαρούσι και στις 04.45 στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *