Κοινωνία

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την μοριοδότηση αλλά αναμένονται διευκρινίσεις!

Μέχρι τη Δευτέρα η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών

Μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου μπορούν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους. Οι υποψήφιοι, μπαίνοντας με τον προσωπικό κωδικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, καλούνται να «κλειδώσουν» τις επιλογές τους στο τελικό μηχανογραφικό τους (επιλέγοντας «οριστικοποίηση»)

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, μηχανογραφικό μπορούν να υποβάλλουν:

  • Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019 και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).
  • Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10% συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία εξέτασή τους. Αυτοί οι υποψήφιοι δεν έχουν δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία εξέτασή τους.

Προσοχή με τα νέα τμήματα!

Εξαιρετική προσοχή απαιτείται στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, το τοπίο των τμημάτων έχει αλλάξει δραματικά τη φετινή χρονιά.

Η κατάργηση των ΤΕΙ, τα 133 νέα τμήματα που προέκυψαν αλλά και μεγάλες «παγίδες» στους τίτλους των τμημάτων καθιστούν τα φετινά μηχανογραφικά ένα πραγματικό «ναρκοπέδιο» για τους υποψηφίους.

«Να επιλέξουν με γνώμονα την επιθυμία τους και   όχι με γνώμονα τις βάσεις» τονίζει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

Μιλώντας πάντως στον –Ε- ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Γκούσκος κάλεσε τους υποψηφίους να επιλέξουν με βάση την επιθυμία τους για τομέα σπουδών και την πόλη που θα φοιτήσουν και όχι με γνώμονα τις περσινές βάσεις και το ποιες σχολές μπορούν να πετύχουν με βάση τη βαθμολογία τους.

Η επιλογή του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Ζάκυνθο!

Μεταξύ των επιλογών των υποψηφίων για τις πανεπιστημιακές σχολές που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους, είναι και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και φυσικά η Σχολή Περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε πως η Σχολή Περιβάλλοντος ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2018 με έδρα την πόλη της Ζακύνθου, σύμφωνα με το ΦΕΚ 142/03.08.2018 τεύχος Α..

Το πρόγραμμα σπουδών είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ιδρύματος και σε γενικές γραμμές τα μαθήματα που παρέχονται αφορούν από τις διεργασίες και τα φαινόμενα του Γεωπεριβάλλοντος, του Θαλάσσιου περιβάλλοντος, και της Ατμόσφαιρας, μέχρι την παραγωγή και διαχείριση Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές και από τις τεχνολογίες Πληροφορικής για τη διαχείριση και επεξεργασία περιβαλλοντικών δεδομένων μέχρι την επεξεργασία και διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων την μελέτη και διαχείριση της βιοποικιλότητας και τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση περιβαλλοντικών πολιτικών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την σχετική απόφαση το τμήμα μπορεί να υποδεχτεί μέχρι και 230 μαθητές.

Κανονικά τα μηχανογραφικά τους και οι υποψήφιοι της Ζακύνθου!

Κανονικά θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για τα μηχανογραφικά τους μέχρι τη Δευτέρα και οι υποψήφιοι της Ζακύνθου, οι οποίοι ειδικά φέτος έχουν την δυνατότητα επιπλέον ποσόστωσης.

Μιλώντας για το θέμα αυτό, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Γκούσκος σημείωσε πως το μόνο σίγουρο είναι πως θα ισχύει η επιπλέον ποσόστωση, χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια επιπλέον ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας.

«Οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους με βάση τις επιθυμίες τους και αναμένουν. Συμπληρώνουν κανονικά τα μηχανογραφικά και τα υποβάλουν. Από εκεί και πέρα το Υπουργείο θα ορίσει τον αριθμό των επιτυχόντων από τη Ζάκυνθο» ανέφερε ο Διευθυντής, συμπληρώνοντας πως προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για συμπλήρωση δεύτερου μηχανογραφικού, όπως έγινε κατά το παρελθόν στην Μυτιλήνη.

Ο κ. Γκούσκος σημείωσε πως η διαδικασία θα πρέπει να γίνει κανονικά και χωρίς άγχος από τους μαθητές, καθώς όποιο καινούργιο στοιχείο υπάρχει θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο και θα ενημερωθούν άμεσα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ένα σχόλιο

  1. Γειά σας. Θα ήθελα αν είναι εύκολο να μου στείλετε το φεκ με την μοριοδοτηση για τους υποψήφιους των πανελληνίων. Σας ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *