Ζάκυνθος

Δημοπράτησαν έργο που είχε απενταχθεί!

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο για το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Σολωμού αφού έγινε γνωστό πως η προηγούμενη δημοτική αρχή δημοπράτησε ένα έργο που είχε απενταχθεί και δεν υπήρχε πουθενά στις λίστες του υπουργείου!

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου και σε αυτήν παρευρέθηκαν  υπηρεσιακοί παράγοντες και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Στη διάρκειά της έγιναν καίριες επισημάνσεις όπως αυτή του κ. Μίμη Μαρίνου Κουρή που είπε ότι για ένα τέτοιο έργο στην πλατεία του εθνικού ποιητή έπρεπε να είχε προηγηθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

Εγκεφαλικό έπαθαν οι αιρετοί που πήγαν στην Αθήνα να μάθουν τι έχει συμβεί με το επίμαχο έργο!

Ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς  είπε ότι τ6ο έργο είχε απενταχθεί με έγγραφο από το Υπουργείο οικονομικών από τον Απρίλιο μήνα και παρά ταύτα δημοπρατήθηκε και υπεγράφη σύμβαση τον Αύγουστο.  Ακολούθως έδωσε το λόγο στον Αντιδήμαρχο Αντώνη Αντίοχο να μιλήσει αναλυτικά μετά τις επαφές που είχε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη.

Ο κ. Αντίοχος είπε πως έκανε προσωπική παρέμβαση στον κ. Ασκούνη για να υπάρξει ομαλή ροή χρηματοδότησης και η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν υπάρχει αυτό το έργο!

Ο κ. Αντίοχος περιέγραψε την αγωνία που πέρασαν μόλις το άκουσαν και αναλογίστηκαν τι θα γίνει με την πλατεία Σολωμού  να είναι σκαμμένη και τα ταμεία άδεια από χρήματα, έστω για να βάλουν κάποιες πλάκες και να επανέλθει στην προτέρα της  μορφή.

Άρχισαν απανωτά τα τηλεφωνήματα για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, δηλαδή ένα έγγραφο που να λέει σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα ενταχθεί για ν πληρωθεί το έργο. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υποσχέθηκε να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό.

Ο κ. Αντίοχος έκανε γνωστό πως μίλησε με τον πρώην Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη τον οποίο συνάντησε στο Βανάτο. Ο κ. Μποζίκης του απάντησε ότι για τα έγγραφα που αναζητούσαν φταίνε οι υπάλληλοι της ΣΑΖ που έχουν την ευθύνη.

«Μην περιμένετε εκταμίευση χρημάτων πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά πρέπει να προλάβουμε τις ημερομηνίες» είπε ο κ. Αντίοχος και συμπλήρωσε ότι πρέπει να δουν το χρώμα της πλατείας για να περισώσουν ότι μπορούν αρχιτεκτονικά και ο χώρος με τα φώτα που θα μπουν να μην θυμίζει το λιμάνι της Κυλλήνης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μίμης Κουρής ζήτησε να εξεταστεί πως εντάχθηκε το έργο και να ιχνηλατηθεί η πορεία του. Επίσης ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η αλληλογραφία που υπάρχει για το θέμα και όλα αυτά να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία του εργολάβου, της ΕΕΤΑ και όλων των εμπλεκομένων.

«Η πλατεία Σολωμού είναι ιστορικής σημασίας και έπρεπε να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Το έργο είναι κρίσιμο λόγω της θέσης του» κατέληξε ο κ. Κουρής.

Τέλος ο Δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα παρακολουθεί καθημερινά την πορεία του και θα ενημερώνει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *