Ελλάδα

Δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα ενταχθούν οι εταιρείες που ζητούν προσωπικό

 

Καλλιεργούμε την εξωστρέφεια του ΤΕΙ σε όλους τους τομείς, σημείωσε ο Αντιπρόεδρος

Για τις πρωτοβουλίες της διοίκησης ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως θα λειτουργήσει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα μπουν οι εταιρείες που ζητούν προσωπικό και οι φοιτητές που ζητούν εργασία για να μην αναζητούν οι μεν και οι δε στην αγορά εργασίας κάτι που μπορεί να προσφερθεί πιο εύκολα.
Στην τελευταία εκδήλωση του ΤΕΙ που έγινε στο αμφιθέατρο της Παναγούλας για να δοθούν τα πτυχία των αποφοιτησάντων τιμήθηκε ο Ζακυνθινός, καθηγητής στο ΕΜΠ, Διονύσιος Ζήβας και ο κ. Δραγώνας δήλωσε: «Τιμήσαμε τον κ. Ζήβα για πολύπλευρο έργο του, για το ήθος του, για την εργατικότητά του, το ταλέντο, την ανθρωπιά και την αγωνιστικότητά του. Επίσης για την μεγάλη προσφορά του στην επιστήμη. Το άξιζε και το αξίζει γι’ αυτό κάναμε αυτή την ενέργεια σαν ίδρυμα».
Για την ορκωμοσία των αποφοίτων ο κ. Δραγώνας είπε ότι οι φοιτητές ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε μία κρίσιμη περίοδο που βρίθει προβλημάτων και οικονομικών δυσκολιών.
«Ευελπιστούμε πως σύντομα θα έλθει η ανάκαμψη και οι νέοι θα συμβάλλουν σε αυτό με τις στέρεες βάσεις και την εκπαίδευση που πήραν. Δεν πρέπει να απογοητεύονται κι εμείς οφείλουμε να τους στηρίζουμε. Λίγες ημέρες πριν έγινε μία ημερίδα με θέμα τη «μετάβαση από τις σπουδές στην απασχόληση σε περίοδο κρίσης». Σήμερα η αγορά εργασίας είναι πολυσύνθετη, ανταγωνιστική και ταχύτατα εξελισσόμενη. Τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν ένα δυναμικό χαρακτήρα προετοιμάζοντας και πληροφορώντας τους αποφοίτους για την είσοδο στον επαγγελματικό χώρο. Υπάρχει η ανάγκη μίας δημιουργικής συνεργασίας της εκπαίδευσης με την επιχειρηματική κοινότητα αλλά και με το δημόσιο καθώς τα καταρτισμένα στελέχη είναι πολύτιμα σε μία εργασία. Το ΤΕΙ έχει κάνει προόδους για να κερδίσει την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα», ανέφερε ο κ. Δραγώνας.
Για τις πρωτοβουλίες του ΤΕΙ ο Αντιπρόεδρος επεσήμανε τα ακόλουθα: «Συνεργαζόμαστε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με το Πολεμικό Ναυτικό, με οινοποιεία στην Κεφαλονιά για να αξιοποιηθούν ζύμες που δημιουργήθηκαν στα εργαστήριά μας. Η ΕΜΥ δείχνει εμπιστοσύνη στις μετρήσεις και έρευνες που κάνουμε μέσα από το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του ΤΕΙ. Καλλιεργούμε την εξωστρέφεια του ΤΕΙ σε όλους τους τομείς».
Για τη δημιουργία της πλατφόρμας ο κ. Δραγώνας εξήγησε τα εξής: «Κάνουμε πολλά και ανάμεσά τους φτιάχνουμε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα ενταχθούν οι εταιρείες που ζητούν προσωπικό και οι φοιτητές μας ώστε να δίνεται η δυνατότητα επιλογής προσώπων που θα εργαστούν στην κάθε επιχείρηση. Με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ περάσαμε πολλά και πιστεύω πως τώρα τα ξεπεράσαμε και έχουμε εδραιωθεί. Προσπαθούμε να αποκτήσουν οι φοιτητές όσο γίνεται πιο γρήγορα επαγγελματικά δικαιώματα. Με τα προγράμματα σπουδών επίσης προσπαθούμε να τα ανανεώνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα».
Τέλος για τον προϋπολογισμό του ΤΕΙ ο κ. Δραγώνας είπε ότι έχει περιοριστεί και γι’ αυτό προσπαθούν να καλύπτουν το κενό μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά το ίδρυμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *