Ζάκυνθος

Δημιουργία φορέα τουριστικού μάρκετινγκ στη Ζάκυνθο

Την δημιουργία ενός Οργανισμού αποκλειστικά για την προβολή και διαχείριση του ζακυνθινού τουρισμού προωθεί ο Δήμος Ζακυνθίων. Ο οργανισμός θα φέρει το όνομα «Visit Zakynthos», και θα λειτουργεί σαν Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Στην σύσκεψη, που προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολύρης, εκφράστηκε από όλους κατ’ αρχήν μια συμφωνία για την σύσταση του Οργανισμού αλλά και για το Σχέδιο Καταστατικού που παρουσιάστηκε. Ωστόσο, ορίστηκε μια πενταμελής αντιπροσωπεία, που τις επόμενες ημέρες θα επεξεργαστεί το Καταστατικό κάνοντας αλλαγές ή προσθήκες και την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει για να υποβάλει το τελικό κείμενο.

Ο κ. Κολύρης επεσήμανε πως η σύσταση Οργανισμού για τη διαχείριση και την προβολή του ζακυνθινού τουρισμού, είναι σήμερα επιβεβλημένη, αφού πλέον οι απαιτήσεις των επισκεπτών μας είναι αυξημένες και ενισχύονται και από την ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Οργανισμός θα λειτουργεί και έναν διαδικτυακό τόπο, που θα προβάλει ενιαία όλο το νησί, καθιερώνοντας και το brand name της Ζακύνθου.

Το επόμενο βήμα, θα είναι η λήψη αποφάσεων από όλους τους φορείς και συλλόγους που επιθυμούν να συμμετέχουν στον Οργανισμό και η υπογραφή του Καταστατικού από τους εκπροσώπους τους.

Στόχος είναι η σύσταση του Οργανισμού να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Γενάρη και αφού θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει να λειτουργεί και να προγραμματίζει μια σειρά από δράσεις. Άμεση μάλιστα προτεραιότητα, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, είναι η υλοποίηση του συμβολαίου με την εταιρεία Ryan Air.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των χρημάτων που θα δοθούν από τους ζακυνθινούς φορείς στην εταιρεία για την έναρξη των δρομολογίων στο νησί, είναι η 31η Μάρτη και το ζητούμενο είναι τις πρωτοβουλίες για την συγκέντρωση του απαιτούμενου κεφαλαίου να τις αναλάβει ο Οργανισμός.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *