Ζάκυνθος

Δημιουργία κτηνιατρείου ο στόχος του ΖΟΜΖ

Η δημιουργία και η λειτουργία ενός κτηνιατρείου που θα αναλάβει την στείρωση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, είναι ο στόχος που έχει θέσει ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων και για το σκοπό αυτό συγκεντρώνονται χρήματα από δωρεές και άλλες πηγές.

Στο σχεδιασμό αυτό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων Α. Αβούρης μιλώντας στην εφημερίδα μας, με αφορμή τη διοργάνωση του καθιερωμένου πια πασχαλινού μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Αγίου Μάρκου, τα έσοδα από το οποίο διατίθενται για τις ανάγκες του Ομίλου.

Ο κ. Αβούρης σημείωσε πως το πρόβλημα των αδέσποτων, είναι ιδιαίτερα οξύ με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και συμπλήρωσε πως η στείρωση αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την λύση του. Δεδομένου ότι η συνεργασία με το Δήμο δεν έχει ακόμη ευοδωθεί, ο ΖΑΟΜΖ προσανατολίζεται στο να λειτουργήσει το ιατρείο με δικές τους ‘δυνάμεις’ και με την εθελοντική προσφορά κτηνιάτρων.

«Το κόστος θα είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό του καταφυγίου που θέλει μια συνεχή δαπάνη για την λειτουργία του και δεν ξέρουμε αν ο Δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα» σημείωσε ο κ. Αβούρης και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη παρέμβαση για να λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *