Ζάκυνθος

Δημιουργήθηκαν τοπικές επιτροπές Αρκαδίων και Αρτεμισίων και αναμένεται η επιτροπή Ζακυνθίων

Σε φάση δημιουργίας οργανώσεων βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο και μετά την δημιουργία των τοπικών επιτροπών Αρκαδίων και Αρτεμισίων αναμένεται η δημιουργία αντίστοιχης επιτροπής Ζακυνθίων για την πόλη.  Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης αναφέρθηκε στον ρόλο που καλείται να παίξει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές συνθήκες αλλά και στις αυξημένες απαιτήσεις της κοινωνίας.

«Μετά τις εκλογές ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας έχει αυξημένες απαιτήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το είπαμε από την πρώτη στιγμή και αισθανόμαστε τι ζητά ο κόσμος καθώς νοιώθουμε την καθημερινή πραγματικότητα και τα προβλήματα που δεν περιμένουμε ότι θα τα λύσει η σημερινή κυβέρνηση η οποία στην ουσία εξαπάτησε το λαό. Με τις επισκέψεις από την τρόικα και τις διάφορες δηλώσεις βλέπουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί σε μια κρίσιμη κατάσταση. Αν οι πολιτικές αυτές δεν ανατραπούν βαδίζουμε σε μια κοινωνική καταστροφή κι όπως ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα «το μόνο πράγμα που θα διαπραγματευτεί η σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι η επιστροφή στη δραχμή». Αν δούμε την κρίση που βαθαίνει σε οικονομίες μεγαλύτερες από την Ελλάδα αντιλαμβάνεστε πού οδηγούνται τα πράγματα. Αυτά μας επηρεάζουν και οι εξελίξεις δείχνουν τις απαιτήσεις που έχει από εμάς η κοινωνία. Αυτό ξεκίνησε μετά τις εκλογές, δηλαδή μια προσπάθεια ενσωμάτωσης του κόσμου που μας έδειξε εμπιστοσύνη. Εμείς είπαμε ότι ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα κι αυτό δεν ήταν ένα προεκλογικό σύνθημα. Πρέπει να μετεξελιχθούμε και να μετασχηματιστούμε σε ένα ενιαίο πολιτικό φορέα. Δηλαδή από μια συμμαχία διαφορετικών αριστερών ρευμάτων που έδωσαν ότι είχαν να δώσουν με τη σημερινή τους μορφή και έπαιξαν το ρόλο τους , πρέπει να γίνουμε μια μεγάλη δημοκρατική λαϊκή παράταξη της αριστεράς» ανέφερε ο κ. Κασσιμάτης.

Για τα οργανωτικά του κόμματος ο κ. Κασσιμάτης δήλωσε: «Αυτό πρέπει να γίνει στην οργανωτική του μορφή με τη δημιουργία οργανώσεων και αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί δύο οργανώσεις. Μία στην δημοτική ενότητα Αρκαδίων που τη λέμε τοπική επιτροπή Αρκαδίων και μία τοπική επιτροπή Αρτεμισίων. Τώρα αναμένεται η δημιουργία της τοπικής επιτροπής Ζακυνθίων για την πόλη της Ζακύνθου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε εκείνο τον οργανωτικό ιστό που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας γιατί η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ σημαντικό και δεν θέλουμε να αποφασίζουν οι κεφαλές».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *