Ζάκυνθος

Δεν πληρώνουμε για φακέλους με ελλιπή δικαιολογητικά δηλώνει Δ/ντής του ΟΠΕΚΕΠΕ

Διευκρινίσεις για το ζήτημα της μη καταβολής του 50% του ποσού της επιδότησης σε έναν σημαντικό αριθμό δικαιούχων στη Ζάκυνθο , έδωσε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Προϊστάμενος της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιος Παναγόπουλος, αποδίδοντας ένα σημαντικό μερίδιο της ευθύνης σε αυτούς που έπρεπε να υποβάλουν ένα πλήρη ηλεκτρονικό φάκελο των δικαιούχων στο ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων  είχαν παρατηρηθεί προβλήματα με τα σκαναρισμένα δικαιολογητικά, φέτος δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα.
Σημειώνεται πως η διαδικασία ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων έγινε διαμέσου της ΕΑΣΖ, με το Διευθυντή της Οργάνωσης Π. Βισβάρδη να αναγνωρίζει τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της μη ηλεκτρονικής εισαγωγής δικαιολογητικών και πιο συγκεκριμένα των μισθωτηρίων που έχουν υπογράψει οι δικαιούχοι για τις εκτάσεις που εκμεταλλεύονται.
«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πληρωμές με ελλιπή δικαιολογητικά. Δεν εξετάστηκε, ούτε αξιολογήθηκε κανένας παραγωγός χωρίς να έχει τον πλήρη ηλεκτρονικό φάκελο» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, υπογραμμίζοντας πως με βάση την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο ΟΠΕΚΕΠΕ οι οργανώσεις αναλαμβάνουν την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει η τεχνογνωσία και η εμπειρία και ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.
Ο Προϊστάμενος του ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το πρόβλημα να ξεπεραστεί, αισιοδοξώντας πως η διαδικασία αυτή δε θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.
Ο ίδιος προέβλεψε πως  θα γίνουν  ομαδικές πληρωμές μέχρι και τα τέλη Δεκέμβρη, αφού προηγηθούν οι διασταυρώσεις των στοιχείων των παραγωγών.
«Μέχρι την εξόφληση πιστεύουμε πως θα έχουν μείνει εκκρεμότητες σε εξειδικευμένες περιπτώσεις» σχολίασε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνουν μεμονωμένες πληρωμές.
Σημειώνεται τέλος πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις ο αριθμός των παραγωγών που έχουν πρόβλημα με τις επιδοτήσεις τους είναι πολύ μεγαλύτερος των 500.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *