Ελλάδα

Δεν θα συνδράμουμε στην υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των μεγάλων κομμάτων η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες με αφορμή αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης για τα επιδόματα μαϊμού που εδίδονταν επί μακρόν στο νομό μας. Χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας απάντησε στη ΝΟΔΕ σημειώνοντας πως δεν θα συνδράμει στην υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου.

Η Ν.Ε.  ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου ασκεί ταυτόχρονα κριτική στη ΝΔ για τη στάση του αρχηγού της στην ψήφιση του μνημονίου στον οποίο χρεώνει διγλωσσία.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να σας διαβεβαιώσει ότι εν όψει της προσεχούς προεκλογικής περιόδου δεν πρόκειται να συνδράμει, παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις, στην υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου, υιοθετώντας ως πολιτικά επιχειρήματα τη χυδαία φρασεολογία, τις ύβρεις  και πρακτικές που έχουν ξεπεραστεί από την ελληνική κοινωνία.

Παρ όλα αυτά θα ήταν άδικο σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία ο τόπος μας ξανασυναντά  τα πρωτοσέλιδα της αρνητικής δημοσιότητας πανελλήνια και όχι μόνο, να μην σταθούμε στο ηχηρό χαστούκι σύσσωμης της Ζακυνθινής κοινωνίας απέναντι  στους υπογράφοντες αλλά και στους συγγραφείς  μιας παρορμητικής και σίγουρα θέλουμε να πιστεύουμε πρόσκαιρης αθλιότητας.

Άλλωστε η σημερινή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ (28/3/2012) που αναγκάστηκε υπό το φόβο της γελιοποίησης να δώσει στον τοπικό τύπο, αποδεικνύει ότι πήρε το μάθημά της.

Εκείνα όμως τα οποία παραμένουν μετά  την κατακραυγή, τις ύβρεις και τις χυδαίες εκφράσεις είναι

Να ξαναθυμίσουμε ότι το μνημόνιο που υποχρεώσαμε τον ελληνικό λαό να υποστεί, όχι μόνο το ψήφισε ο κ. Σαμαράς, όχι μόνο διέγραψε όλους όσους βουλευτές το καταψήφισαν  αλλά και δεσμεύτηκε ενυπόγραφα για την απόλυτη τήρησή του στο μέλλον.

Όσον αφορά την κατηγορία του Διασυρμού στο πανελλήνιο από την αποκάλυψη της ‘’φάμπρικας έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας’’, σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται για διασυρμό των Ζακυνθινών αλλά των εμπλεκομένων φορέων ή προσώπων.

Σχόλια, βέβαια, για την ανακοίνωση κατά του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν, καθώς και μόνο η τοποθέτηση της πάνω από τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ και των φεριμπότ….. την ταξινόμησε εκεί που της πρέπει!

Ολοκληρώνοντας, λοιπόν, ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλό αγώνα. Αγώνα όχι κομματικό αλλά αγώνα επιβίωσης, καλής υγείας και ψυχραιμίας στις δύσκολες μέρες και ώρες που ζούμε.

Ας θυμόμαστε πως μεταξύ Ήθους και Λόγου, Πολιτικής Πρακτικής και Γνώσης οι Ζακυνθινοί καλούνται ελεύθερα να επιλέξουν, χωρίς να νοιάζονται ιδιαίτερα για Ανακοινώσεις, Ύβρεις, Ανταπαντήσεις, παλαιοκομματικές Κριτικές και Σχόλια.

Εμείς οφείλουμε με σεβασμό να τους ακούσουμε και με συνέπεια να προβάλλουμε τις κομματικές –πολιτικές επιλογές μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *