Ελλάδα

Δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση ούτε με ΝΔ ούτε με ΣΥΡΙΖΑ

«Συριζα και Νέα Δημοκρατία οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Με τις προτάσεις που κατέθεσαν Τσίπρας και Σαμαράς καθιστούν πλέον αδύνατη την κυβέρνηση συνεργασίας». Σκληραίνει τη στάση του το πασοκ βλέποντας τα δύο πρώτα κόμματα να διαγκωνίζονται σε λαϊκισμό και παροχές. Eτσι, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης, με στόχο το ΠΑΣΟΚ να βελτιώσει τα ποσοστά του και να αποκτήσει
ρυθμιστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Η συμμετοχή του λοιπόν σε κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να θεωρείται  πλέον δεδομένη. Οχι χωρίς όρους που θα διασφαλίζουν τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Κινήματος ετοιμάζεται για τη μάχη της Βορείου Ελλάδας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λοιπόν θα μεταβεί  στη γενέθλια πόλη του, τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί θα ανακοινώσει το πρόγραμμα για τη νέα γενιά και από γειτονικό αγροτικό νομό (της Κεντρικής Μακεδονίας) θα παρουσιάσει την πολιτική για τους αγρότες. Ολα μαζί θα αποτελέσουν το αναπτυξιακό πρότυπο του κ. Βενιζέλου για τις γενιές των Ελλήνων που έζησαν την κρίση και για όσες θα υποχρεωθούν να περάσουν ένα τμήμα της ζωής τους μέσα σε αυτή.
Στόχος είναι να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ έναν διακριτό πολιτικό πόλο με θέσεις και στελέχη που διασφαλίζουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και τον σκληρό πυρήνα του ευρώ.
Ενα ΠΑΣΟΚ απαλλαγμένο από την κρατικίστικη αντίληψη του παρελθόντος, που φαίνεται πλέον να έχει βρει «καταφύγιο» στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όλα τα στελέχη της ομάδας Ακη, που υποτίθεται πως αποτελούσαν το λεγόμενο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ». Τις προηγούμενες μέρες πέρασε την πόρτα της Κουμουνδούρου η κυρία Λούκα Κατσέλη, επίσημη καλεσμένη στο κάμπινγκ του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών το 2009, οι οποίοι προσχώρησαν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της συνάντησής της με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στην ίδια εκδήλωση είχε μιλήσει για τον ρόλο της Αριστεράς σε συνθήκες κρίσης και ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Αμυνας.
Με αυτά τα δεδομένα στην Ιπποκράτους έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, ξεκινώντας πάντα από την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση. Ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι προοδευτι-κή και σταθερή κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται, αλλά και ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να γίνει τσόντα κανενός. Ακόμη, πως σε κάθε περί-πτωση στην επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να είναι τα κορυφαία στελέχη του, μια θέση που προκάλεσε αντιδράσεις, με πλέον χαρακτηριστικό-τερη εκείνη της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου: «Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει τους καλύτερους», δήλωσε η πρώην υπουργός, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αυτοδιαλυθεί.
«Γι’ αυτό θα αποφασίσει το εκλογικό αποτέλεσμα», απαντούν οι επιτελείς του νέου προέδρου, ενώ «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι υποψήφιοι πρωθυπουργοί του Σαμαρά» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Πάρι Κουκουλόπουλου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *