Κοινωνία

Δεν θέλουν το τραινάκι του Λαγανά στο Τσιλιβή!

Εκτενής συζήτηση έγινε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διαδρομή του τουριστικού τραίνου και οι διάλογοι έδειξαν με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο τις αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου και κυρίως την έλλειψη οργάνωσης μέσω σχεδίου, για τις δραστηριότητες των επιχειρηματιών στις τουριστικές περιοχές.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Λαγανά Διονύσης Κομιώτης ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του τραίνου στο Λαγανά και τώρα έχει ζητήσει να κάνει δρομολόγια και στο Τσιλιβή.

Μετά από αρκετή ώρα και αφού πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Πλάνου που ήταν στη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έδωσε άδεια για τα νέα δρομολόγια και παρέπεμψε το θέμα στην Περιφερειακή ενότητα.

Στην αρχή πήρε το λόγο ο ιδιοκτήτης του τραίνου Δ. Κομιώτης ο οποίος είπε ότι έχει καταθέσει την αίτηση από το 2017 και το θέμα έρχεται για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με καθυστέρηση 16 μηνών. Ανέφερε πως δεν χρειάζεται η άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί έχει συνεργαστεί με την Τεχνική υπηρεσία αλλά ζητά να του δώσουν βατότητα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απάντησε ότι υπάρχει θέμα με την αφετηρία αλλά σε αυτή την περίπτωση την άδεια την δίνει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει να πουν την άποψή τους τα ΤΑΞΙ και οι αμαξάδες.

Ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων Γιάννης Κόκλας πήρε το λόγο και είπε ότι οι υπηρεσίες πρέπει να είναι σύννομες και επιπλέον ζήτησε την άποψη του Τοπικού Συμβουλίου.

Ο Αντιδήμαρχος Λαγανά Νικήτας Θεοδόσης είπε ότι πρέπει να απαντήσουν θετικά για τη διαδρομή που ζητά το τραίνο.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αντώνης Κασσιμάτης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Πλάνου να τοποθετηθεί και αμέσως ο κ. Π. Μπάστας πήρε το λόγο και είπε ότι συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο το οποίο ομόφωνα είπε όχι στην έλευση του τραίνου στην περιοχή για πολλούς λόγους όπως το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης κλπ.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμένης είπε ότι πρέπει να συνεννοηθούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου με τις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και ακολούθως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία.

Παραπομπή στην Περιφέρεια για τη νέα αφετηρία

Το δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ζήτησε να τεθεί το θέμα της διαδρομής του τραίνου στην περιφέρεια η οποία έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο δρόμο στο Τσιλιβή.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *