Ζάκυνθος

Δεκάδες βλάβες στο κεντρικό δίκτυο υδρευσης

Χωρίς νερό θα μείνουν σήμερα πολλά χωριά της Ζακύνθου λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό.
Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά  βλάβη που σημειώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες στο δίκτυο η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν διάφορες περιοχές που δεν έχουν ομαλή ροή νερού. Σπίτια και επιχειρήσεις σε χωριά  της Ρίζας αλλά και σε τουριστικά μέρη  σήμερα δεν θα πάρουν νερό και πρέπει να το γνωρίζουν εγκαίρως για να προγραμματιστούν.
Η ΔΕΥΑΖ ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται για εκτεταμένη ζημιά και για το λόγο αυτό σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου θα έχουμε  Black out στα χωριά: Λιθακιά, Μουζάκι, Παντοκράτορας, Λαγανάς, Καλαμάκι, Αμπελόκηποι, Καλιτέρο, Γαϊτάνι και περιοχή Αεροδρομίου.
Η εκτίμηση της δημοτικής επιχείρησης είναι ότι η ζημιά σήμερα θα μπορέσει να αποκατασταθεί από τα τεχνικά συνεργεία αλλά μέχρι να γίνει αυτό οι προαναφερθείσες περιοχές δεν θα πάρουν νερό.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Κοντονής ενημέρωσε το Δήμαρχο για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο δίκτυο ύδρευσης.
Να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε ακόμα σε τουριστική περίοδο και ειδικά αυτό το Σεπτέμβριο το νησί είναι γεμάτο από τουρίστες. Αυτό σημαίνει πως και οι ανάγκες σε νερό συνεχίζουν να είναι μεγάλες και κάθε βλάβη στον αγωγό προκαλεί προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση για τρεις τουλάχιστον ημέρες, μέχρι να αποκατασταθεί η φυσιολογική διαδικασία παροχής νερού.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ ανέφερε ότι βλάβες εντοπίστηκαν στους Αμπελόκηπους και στο Καλλιπάδο και θα χρειαστεί εντατική εργασία από τα τεχνικά συνεργεία για να επισκευαστεί η ζημιά.

Της Αγγελικής Ξενόφου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *