Ζάκυνθος

Δανειοδότηση το φθινόπωρο για την εμπορία της σταφίδας

 

Συνάντηση με στελέχη στα κεντρικά της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ είχαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών με σκοπό να υπάρξει συμφωνία για λήψη δανείου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από την Οργάνωση για να πληρωθούν οι αγρότες – σταφιδοπαραγωγοί μέχρι να εισπραχθούν τα χρήματα από την εμπορία του προϊόντος.

Για το θέμα ενημέρωσες ο Διευθυντής της ΕΑΣΖ Πέτρος Βισβάρδης ο οποίος δήλωσε στο –Ε-: «Υπήρξε μία συνάντηση σε ανώτερο επίπεδο η οποία είχε ζητηθεί εδώ και καιρό. Βάλαμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους και αυτό αφορά και εμάς καθώς η εποχή δεν είναι εύκολη και όταν ζητάς ένα δάνειο πρέπει να αντέχεις να το ξεπληρώσεις. Φαίνεται ότι η τράπεζα που είναι η μοναδική που ασχολείται με τον αγροτικό τομέα θα διαθέσει ορισμένα χρήματα αλλά θα πρέπει και οι Οργανώσεις που θα τα πάρουν να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. Μέσα στους επόμενους 2 με 3 μήνες συμφωνήσαμε να δώσουμε τα στοιχεία που ζητήθηκαν και είναι οικονομικά, όπως η ολοκλήρωση του ισολογισμού, τα ακίνητα που έχει η Ένωση κλπ. Επίσης θα δρομολογηθεί το παλιό χρέος στην τράπεζα που είναι στον εκκαθαριστή».

Ο Διευθυντής της ΕΑΣΖ είπε ότι το κλίμα ήταν θετικό και οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται στο εγγύς μέλλον.

«Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί αλλά μέχρι τον Οκτώβριο πρέπει να τα έχουμε τακτοποιήσει όλα γιατί αυτός ο μήνας μας ενδιαφέρει για τα σταφύλια και τη σταφίδα. Θέλαμε να προετοιμάσουμε το έδαφος» συμπλήρωσε ο κ. Βισβάρδης.

Τέλος για το επιτόκιο του δανείου έγινε γνωστό ότι θα είναι σε χαμηλό επίπεδο, επειδή υπάρχει το επιτόκιο της ΕΚΤ, γιατί σε αντίθετη περίπτωση κι αν το επιτόκιο είναι υψηλό δεν θα προχωρήσει η διαδικασία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *