Ζάκυνθος

Δήμος και ΦοΔΣΑ να αναλάβουν τη βαριά ευθύνη και εμείς θα είμαστε αρωγοί

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Την ανάγκη ο Δήμος και ο ΦοΔΣΑ να προχωρήσουν άμεσα και με υπευθυνότητα στην εξεύρεση λύσης για τα απορρίμματα, επισημαίνει άλλη μια φορά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος επαναλαμβάνοντας πως η Π.Ε. Ζακύνθου θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες χωρίς να περιχαρακωθεί στις αρμοδιότητές της.

Ακόμη μίλησε για ¨παιχνίδια¨ που κάποιοι παίζουν γύρω από την υπόθεση των απορριμμάτων ενώ σχολίασε και τις εξελίξεις που αφορούν το οικόπεδο δίπλα στο αεροδρόμιο.

Ο ίδιος τόνισε μέσω του –Ε-  πως πρόθεση της ΠΙΝ δεν είναι  να υποκαταστήσει ούτε το Δήμο αλλά ούτε και το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, αλλά να βοηθήσει για την προσφορότερη και πιο άμεση λύση. Ακόμη σχολίασε πως εδώ και περίπου ένα χρόνο υπήρχε ανάγκη για μια ενδιάμεση λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και φυσικά μια μόνιμη και οριστική. Σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που απαιτείται μια ακόμη πιο άμεση λύση!

«Αν συνεχίσει αυτό το παιχνίδι, γιατί κάποιοι παίζουν τέτοια παιχνίδια, δε θα βρεθεί λύση, αλλά αντίθετα θα δούμε ένα θέατρο του παραλόγου, όπως συμβαίνει με το Δημοτικό Θέατρο και τείνει να καταντήσει και η πλατεία!» τόνισε, συμπληρώνοντας πως η Περιφερειακή Ενότητα δε θα εμπλακεί σε μια τέτοια διαδικασία, αλλά ούτε κια θα περιχαρακωθεί πίσω από τις αρμοδιότητες!

Σε ότι αφορά την λύση που προτάθηκε για το οικόπεδο του αεροδρομίου και η οποία φαίνεται να υποστηρίχθηκε και από την πλευρά του, σημείωσε:

«Η Πολιτική Αεροπορία έχει μια ένσταση. Δεν μπορεί να άρει τις ενστάσεις της αν δεν έχει μια νέα πρόταση και η πρόταση αυτή δεν έχει κατατεθεί ακόμη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ξαναλέω πως δεν έχουμε εμμονές, ούτε με το αεροδρόμιο, ούτε με τις Ορθονιές, ούτε με το Γαλάρο, ούτε με τη Λιθακιά. Δυστυχώς οι συμπολίτες μας δεν πιστεύουν πως αυτό που τους προτείνουμε είναι προϊόν μελέτης, μπορεί να εφαρμοστεί και δε θα δημιουργεί πρόβλημα στο περιβάλλον και τη ζωή τους!»

Τέλος υπογράμμισε πως  οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν επί δεκαετίας, έκαναν τους συμπολίτες μας να χάσουν την εμπιστοσύνη τους με αποτέλεσμα σήμερα έχουμε αυτές τις αλυσιδωτές αντιδράσεις, από την άλλη πλευρά όμως υποστήριξε πως και οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να σκεφτούν πως θα διαχειριστούν τα δικά τους σκουπίδια!

«Δε θέλουν τα  σκουπίδια των υπολοίπων, αλλά που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια τα δικά τους; Ας υποδείξουν ένα χώρο! Όλοι με σοβαρότητα, χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού, πρέπει να κουβεντιάσουμε, με μπροστάρη το Δήμο και τον ΦοΔΣΑ. Τους καλώ να αναλάβουν το ρόλο τους, να σηκώσουν αυτό το φορτίο και εμείς θα είμαστε αρωγοί και θα τους βοηθήσουμε σε ότι χρειαστούν» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *