Ζάκυνθος

Δήμαρχος: Ο Δήμος κινδυνεύει να κλείσει από τα χρέη

Παλιές εποχές θύμισε το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο όταν ο διάλογος για τα χρέη μεταξύ πρώην και νυν Δημάρχου άναψε φωτιές στη συζήτηση και δημιούργησε μία εκρηκτική κατάσταση, που είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα και τις ερωτήσεις καθώς μία από αυτές έβαλε φωτιά στο σκηνικό του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέλιος Μποζίκης ζήτησε από το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά να του απαντήσει γιατί  δεν ελήφθη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση της προτομής του Κομφούκιου στην πλατεία του Αγίου Λουκά, γιατί δεν συνεδρίασε για να εκφράσει άποψη η Αρχιτεκτονική Επιτροπή και γιατί ο Δήμος δημιουργεί θεσμικό ζήτημα με το όλο θέμα.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς έκανε γνωστό ότι έχει συνεδριάσει το Συμβούλιο Πόλης και έχει αποφανθεί για τη θέση, προέτρεψε τον κ. Μποζίκη να διαβάσει στο ίντερνετ ποιος ήταν ο Κομφούκιος και ακολούθως με στεντόρεια  φωνή του είπε ότι  αυτό είναι δευτερεύον ζήτημα μπροστά σε αυτά που θα “σκάσουν” σε λίγο στο Δήμο που κινδυνεύει να κλείσει από τα χρέη!

«Μόνο τα κουτσομπολιά κυριαρχούν εδώ» ανέφερε ο κ. Κολοκοτσάς και συμπλήρωσε ότι  εκτός των άλλων κινδυνεύουν τα δύο μεγάλα έργα που παρέλαβαν  το Δημοτικό θέατρο και η Βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Σολωμού.
Στην απάντησή του ο κ. Μποζίκης είπε ότι τα οικονομικά είναι θέματα που δεν αφορούν τον Κομφούκιο,  γνωστοποίησε πως ο ίδιος παρέλαβε χρέη 50 εκατομμυρίων ευρώ το 2010 και πετώντας το γάντι στον κ. Κολοκοτσά του είπε ότι οι στρατιωτικοί έχουν το καθήκον της αληθείας.

Σηκώνοντας το γάντι ο Δήμαρχος συνέχισε να βομβαρδίζει την αίθουσα και όλους τους συμβούλους με τον ατελείωτο κατάλογο οφειλών που κάθε μέρα μεγαλώνει ενώ δικαστικές αποφάσεις έρχονται να αυξήσουν τα χρέη που καλείται να πληρώσει.
Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τους συμβούλους που προσέλαβε ο Δήμαρχος, με τα οικόπεδα που φημολογείται πως θα μεταφερθούν τα σκουπίδια και τελικά παρενέβη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου ο οποίος εγκάλεσε όλους να επιστρέψουν στην τάξη και να αφήσουν αυτού τους είδους την αντιπαράθεση  για να συζητήσουν τα προβλήματα του κόσμου, κι ένα από αυτά είναι τα δημοτικά τέλη.
Από την πλευρά του
, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μίμης Μαρίνος Κουρής ανέφερε για πολλοστή φορά πως πρέπει να δοθούν αναλυτικά στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου ώστε να υπάρξει τεκμηριωμένη εικόνα και να σταματήσουν αυτές οι αντιπαραθέσεις.

Ο Δήμαρχος απάντησε πως ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα κοινοποιηθούν τα στοιχεία από τους ορκωτούς ελεγκτές.
 
 
Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *