Αθλητισμός Ζάκυνθος

Γ.Σ. ΑΠΣ Ζάκυνθος: Το μόνο καθοριστικό βήμα ήταν η εγγραφή μελών!

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η 2η Γενική Συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζακύνθου. Μια επί της ουσίας συγκέντρωση ήταν (με 20-30 άτομα) καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν βγήκε νέο διοικητικό Συμβούλιο, ούτε τέθηκαν επί τάπητος οι στόχοι της ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Έγινε όμως το πρώτο και καθοριστικό βήμα, και αυτό ήταν η εγγραφή μελών, κάτι που δείχνει ότι ο απλός ο κόσμος είναι αυτός που θα καθορίσει την τύχη αυτού του μεγάλου Συλλόγου. Δεν έλειψαν για ακόμη μια φορά οι αντιπαραθέσεις και οι διαφωνίες που ακολουθούν κατάλοιπα του παρελθόντος.

Επί της ουσίας… η Ζάκυνθος θα περιμένει τις εξελίξεις που θα συμβούν την ερχόμενη Τρίτη στην ΕΠΟ και μετά θα καθορίσει την πορεία της. Πιθανόν η ομάδα ν αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, αυτό είπε ο πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Γούναρης αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Λεωνίδας Μαλιούφας.

Επί της ουσίας όμως δεν έγινε κάτι το συνταρακτικό! Πολύ μέλι αλλά από τηγανίτα τίποτα! Και η ομάδα πρέπει από σήμερα κιόλας να καταστρώσει τα αγωνιστικά της πλάνα καθώς θα δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας! Όπως είπε και ο κος Κορωνιός “οποίος αγαπά την ομάδα να το δείξει έμπρακτα καθώς ο χρόνος πιέζει πάρα πολύ.” Αποφασίστηκε η ομάδα να τρέξει αυτό τον μήνα με το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο και θα ξαναγίνει Γενική Συνέλευση για να βγει νέο διοικητικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος Στέλιος Γούναρης ανακοίνωσε ότι ο παλιός ΑΠΣ Ζάκυνθος θα αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ζάκυνθου καθ θα υπάρξει σε αυτό το επίπεδο συνεργασία με την Ακαδημία του Σπύρου Φιορεντίνου ο οποίος δίνει τα δελτία των ποδοσφαιρικών του Απόλλωνα στην ομάδα του παλιού ΑΠΣ Ζάκυνθος .

Επί του διαδικαστικού τώρα. Πρόεδρος της Συνέλευσης ορίστηκε ομόφωνα ο Διονύσιος Μουζάκης.

Στέλιος Γούναρης: H ομάδα θα είναι στην Γ΄ Εθνική

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Στέλιος Γούναρης ο οποίος δήλωσε ότι η ομάδα είναι στη Γ’ Εθνική απλώς περιμένει την τυπική επικύρωση την Τρίτη το πρωί, παίρνοντας τη θέση του Α.Ο. Κατασταρίου που αγωνίστηκε πέρυσι στο εν λόγω πρωτάθλημα. Πυροδότησε όμως και αντιδράσεις η τοποθέτηση του που αφορούσε την αντιμετώπιση της ομάδας την περσινή περίοδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε: Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν ελλοχεύει κάποιος κίνδυνος μέχρι μεθαύριο αλλά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι και να υπάρξει κάποια πολύ αρνητική εξέλιξη. Και συνέχισε λέγοντας: Την Παρασκευή έγινε η αίτηση για την συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδος, που θα μοιάζει περισσότερο με φιλική αναμέτρηση λόγω συνθηκών. Πάρα ταύτα η ομάδα μπορεί να είναι τυχερή και να περάσει το πρώτο γύρο άνευ αγώνος. Δε γίνεται η ΕΠΣ Ζακύνθου να μείνει χωρίς εκπρόσωπο στην εν λόγω διοργάνωση.

Μπορεί και ο κ. Μαλιούφας να πει κάτι περισσότερο για το θέμα αυτό. Προσπαθούμε να μαζέψουμε ένα ικανό συμβούλιο αρκεί μέσα σε αυτό να βρίσκονται άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα. Αυτό είναι το μοναδικό μας αίτημα. Αν κάποιος έχει δόλιο σκοπό θα φανερωθεί σήμερα. Έχουμε έρθει σε μια συμφωνία με τον κ. Φιορεντίνο για μια αιώνια συνεργασία. Οι δύο ομάδες η παλιά και η καινούργια να γίνουν ένα. Ομάδα Α και ομάδα Β. Ανέκαθεν είχαμε ένα πρόβλημα και δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ακαδημίες. Μόνο ο Στράτος Κουρούμαλος μας βοήθησε και μας έδωσε κάποιους ποδοσφαιριστές. Χτυπήσαμε πάρα πολλές πόρτες και δεν άνοιξε σχεδόν καμία. Η συμφωνία που έγινε είναι να μας δοθούν όλοι οι παίχτες της ακαδημίας του, με κάποιο ποσοστό μεταπώλησης για την συνέχεια. Είναι παιδιά 15 ετών αυτή την στιγμή που θα αποτελούν τον πραγματικό μας «κορμό» τα επόμενα χρόνια. Τα δελτία τους θα είναι 100 τοις εκατό στην ομάδα όταν ολοκληρώσουμε την συμφωνία τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να υπάρχει μια δέσμευση και ενδεχομένως θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο καταστατικό. Η παλιά και η καινούργια ομάδα δε θα θεωρούνται δύο ξεχωριστές ομάδες αλλά ΜΙΑ και μόνο ΜΙΑ. Είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά και μπορούμε να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον όταν κάνουμε λάθη. Και εγώ έχω κάνει λάθη και άλλοι έχουν κάνει λάθη. Βλέπετε που οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πολλοί μπαίνουν στο ποδόσφαιρο για να βγάλουν χρήματα. Εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής επουδενί. Δε μπορούμε ούτε να παίζουμε στο τοπικό πρωτάθλημα ούτε και να είμαστε «τζούφιοι» σε μια μεγάλη κατηγορία, έτσι απλώς για να υπάρχουμε. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς. Αυτά που συνέβησαν πέρυσι ήταν κυριολεκτικά λυπηρά. Ντράπηκα για πολλά πράγματα που συνέβησαν. Είμαστε αποδεδειγμένα η πρώτη ομάδα του νησιού. Πολλές καταρρεύσανε με το που έφυγαν εκτός Κυλλήνης. Εμείς είμαστε αυτοί που αντέξαμε και συνεχίζουμε να αντέχουμε μέχρι και σήμερα. Ο μεγαλύτερος προπονητής που ήρθε στο νησί ήταν ο κ. Εγκουαβόν αλλά τι να το κάνεις όταν είχαμε 5-6 παίχτες όλους και όλους και κάναμε προπόνηση στο πίσω τέρμα. Ο κ. Κουρούμαλος ξαναλέω μας βοήθησε και θα παραμείνει για εκείνον η πόρτα μας ανοιχτή και θα έχουμε πολλά να πούμε στο άμεσο μέλλον. Χρειαζόμαστε να φτιάξουμε ένα μεγάλο πυρήνα. Οφείλουμε να ξαναγίνουμε μεγάλοι. Να γράψουμε μέλη, να έχουμε τους δικούς μας ντόπιους ποδοσφαιριστές που θα αγαπάνε τη φανέλα. Με μικρό μπάτζετ μέχρι εκεί που μας παίρνει. Δε θέλω να μας ξαναδώ στο τοπικό πρωτάθλημα.

Όταν χάσαμε στο Τσιλιβή και μέχρι και ένα μήνα πριν έζησα τη χειρότερη στιγμή της ζωής μου σαν παράγοντας. Δε μπορώ και εγώ να είμαι αφερέγγυος σε ποδοσφαιριστές και να τους χρωστάω χρήματα. Δε μπορεί κανένας να μας καταστρέψει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άνθρωποι που πέρασαν μέσα από αυτή την ομάδα χαιρόντουσαν να μας βλέπουν στα τάρταρα, να γίνονται γενίτσαροι και να θέλουν να την καταστρέψουν. Ούτε ο διάβολος δεν μας ήθελε στο τοπικό. Ο Άγιος Διονύσιος ήταν αυτός που μας «έσπρωξε» στη Γ’ Εθνική. Κάποιοι που μας φέρθηκαν πρόστυχα και δόλια δεν έχουν καμία θέση στον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Η Ζάκυνθος δίνει νόημα στη ζωή όλων μας. Αν μας λείψει θα καταλάβετε όλοι σας την απώλεια. Πρέπει να ξανακάνουμε τη Ζάκυνθο μεγάλη. Χρειαζόμαστε μέλη, πρέπει να γραφτούμε μέλη για να «θωρακίσουμε» την ομάδα από κάθε τι που μας έχει πληγώσει.

Λεωνίδας Μαλιούφας: Kάναμε αγώνα για την ομάδα τους τελευταίους μήνες

O πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Λεωνίδας Μαλιούφας πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η Ένωση για να ανέβει η ομάδα της Ζακύνθου.

Αναλυτικά τα όσα είπε: Δε θα μιλήσω θεσμικά αλλά σαν Λεωνίδας Μαλιούφας. Εμείς ξεκινήσαμε 14 Απριλίου με το έγγραφο που στείλαμε στην ΕΠΟ. Κάποιοι στην αρχή γελούσαν μαζί μας, ότι δεν επρόκειτο να καταφέρουμε τίποτα. Όσο περνούσε ο καιρός άρχισαν να αυξάνονται οι πιθανότητες μας για να πάει η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε η σκέψη της αναπλήρωσης μιας ομάδας που δε μπορεί να κατέβει για διάφορους λόγους από κάποια άλλη.

Η Ζάκυνθος είτε το θέλουμε είτε όχι, έχει βαριά φανέλα, ιστορία και έχει χτίσει μια παρακαταθήκη για το μέλλον. ΟΦΗ, Πανιώνιος, Ηρακλής, Παναχαΐκή ακόμη και η μεγάλη ΑΕΚ έχουν αλλάξει ΑΦΜ. Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο η Ζάκυνθος δεν χρωστάει στην ΕΠΟ ούτε ευρώ. Το είδα και δεν το πίστευα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσω το συμφέρον της ποδοσφαιρικής οικογένειας του νησιού. Μια τέτοια είναι και ο ΑΠΣ Ζάκυνθος. Όλοι εσείς εδώ μέσα έχετε γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Η Ζάκυνθος έχει όνομα το οποίο χτίστηκε τα τελευταία 40-50 χρόνια. Υπάρχουν ιστορικοί ηγέτες, παίχτες και άνθρωποι.

Δε μας χαρίζει κανένας τίποτα. Αναγνωρίζουν απλώς ένα κενό νόμου που υπήρχε μετά τις αποχωρήσεις κάποιων ομάδων. Ιστορικοί σύλλογοι όπως ο Πανηλειακός μπορεί να μη δηλώσουν συμμετοχή. Ο Ηρακλής μπορεί να μην αγωνίζεται καν σε κάποια κατηγορία. Ακόμη και ο Ηρακλής μπορεί να μην υφίσταται. Έχουμε βοηθήσει όλες τις ομάδες του νησιού, πόσω δε τη Ζάκυνθο που είναι και η μεγάλη ομάδα του τόπου. Όπου υπάρχει γκρίνια δεν υπάρχει πρόοδος. Όπου υπάρχει ομόνοια τα πάντα μπορεί να γίνουν. Ξαναλέω η Ζάκυνθος δε χρωστάει πουθενά και σε κανέναν, όπως συμβαίνει με άλλες ομάδες.

Προγραμματισμός είναι νωρίς να γίνει είπε ο Μάκης Πυλαρινός. Δεν είναι ώρα ακόμη να μιλήσουμε πρόσθεσε ο Στράτος Κουρούμαλος. Έγιναν και κάποιες ερωτήσεις για το κύπελλο Ελλάδος και με ποιο τρόπο μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ο ΑΠΣ Ζάκυνθος στο θεσμό. Ήταν μεγάλο πρόβλημα για τη Ζάκυνθο ότι δεν είχε ακαδημίες μέχρι σήμερα. Να έχει παιδιά ζακυνθιακούς από τα γεννοφάσκια τους. Όλα αυτά κατόπιν ερώτησης φιλάθλου, για την έλλειψη νέων παιδιών από την αίθουσα.

Συγχαρητήρια στον Λεωνίδα Μαλιούφα έδωσε ο Μάκης Πυλαρινός για την προσπάθεια του να ανέβει στη Γ’ Εθνική η ομάδα. Το ποδόσφαιρο στο νησί είναι το Α και το Ω. Πρέπει να ξαναγίνει μια συνέλευση σε καλύτερη ώρα για να μπορούν να έλθουν και άλλοι άνθρωποι και να παραστούν. Είναι κάποιοι επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα και θα φανεί αυτό στο άμεσο μέλλον. Ο Σύλλογος Παλαιμάχων χειροκροτεί την πρωτοβουλία σας να συνεργαστείτε είτε με τον κ. Φιορεντίνο είτε με τον κ. Κουρούμαλο. Πρόεδρε σας έχουμε στηρίξει σαν παλαίμαχοι όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι το ξέρετε. Κύριε Κορωνιέ σας χαιρόμαστε για την προσπάθεια που έχετε κάνει τελευταία.

Στέλιος Γούναρης: Εδώ μιλάμε για θέματα διοικητικά, δεν κάνουμε προγραμματισμό για την επόμενη σαιζόν. Για να μην μπερδευόμαστε. Εμένα με ενδιαφέρει να προχωρήσουμε το θέμα των μελών. Ο καθένας να βοηθήσει όπως μπορεί. Η ομάδα τρέχει τις υποχρεώσεις της, δε μπορεί να περιμένει ούτε μια μέρα. Αυτή η Γενική Συνέλευση για το αγωνιστικό μπορεί να γίνει αργότερα, το τώρα μας «καίει». Από σήμερα κυκλοφόρησε και η κάρτα διαρκείας με τιμή στα 70 ευρώ, για να πληρώσουμε κάποιες υποχρεώσεις.

Διονύσης Κορωνιός: Να αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης…

Ο Κος Κορωνιός αναφέρθηκε σε λάθος νοοτροπίες που πρέπει να αλλάξουν για να γίνει ξανά μεγάλη η ομάδα.

Aναλυτικά τα όσα είπε: Εμένα μου άρεσε η αυτοκριτική στην αρχή αλλά δε μου αρκεί. Οι πόρτες δεν έκλεισαν μόνες τους. ‘Έχουμε μια λάθος νοοτροπία σε κάποια πράγματα. Είμαστε βάση αυτής της λογικής ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε στην άκρη για τη Ζάκυνθο. Το έζησα και σαν πρόεδρος του Ζακυνθιακού. Να αλλάξουμε τρόπο προσέγγισης στο πως πλησιάζουμε τις άλλες ομάδες. (Κάπου εκεί προέκυψε μια διαφωνία με τον Στέλιο Γούναρη που δεν ασπάστηκε την παραπάνω άποψη). (Παρενέβη ο Δημήτρης Καλογερίας και μίλησε ότι η Ζάκυνθος πρέπει να απλώσει τα φτερά της σε όλο το νησί και όχι μόνο στην πόλη). Στο δια ταύτα τώρα.

Αγωνιστικό σχεδιασμό φυσικά και δεν έχουμε κάνει ακόμα, πέρα από κάποιες διερευνητικές επαφές. Είμαστε στις 5 Αυγούστου και πρέπει να ξεκινήσουμε. Βγάλαμε διαρκείας, παραγγείλαμε φανέλες, βγάλαμε λαχνούς στα ελληνικά και τα αγγλικά. Θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον θέλει να βοηθήσει να έρθει σε εμάς και να το πράξει. Όσοι ασχολιόμαστε με την ομάδα να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε. Αυτός για μένα είναι ο τρόπος και μόνο αυτός. Οι άνθρωποι που είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε χρήματα από την τσέπη μας είμαστε 4 και άλλοι τόσοι που το σκεφτόμαστε. Σας παρακαλώ να κάνετε κάτι και να ξυπνήσετε και σε άλλους την αγάπη που έχουνε την ομάδα.

Στέλιος Γούναρης: Πέρυσι διοικούσα την ομάδα και έγιναν φοβερά πράγματα. Δε μπορούσαμε να πάρουμε ποδοσφαιριστή για την ομάδα. Έγινε συγκεκριμένη προσπάθεια για να μην βοηθηθεί η Ζάκυνθος. Έχω συγκεκριμένα παραδείγματα που δε θέλω να πω. Δε θα τα ξεχάσω αυτά που έζησα πέρυσι. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Υπάρχουν άνθρωποι που μισούν την ομάδα. Όταν ζητούσα ποδοσφαιριστές και δεν μου τους έδιναν, δεν τους έδιναν στη Ζάκυνθο. Όχι στον Γούναρη. Δεν τους ζήτησαν για υπάλληλους στο μαγαζί μου αλλά για να τους πάρω στην ομάδα και δεν μου τους έδιναν. Το ξαναλέω. Γι’ αυτό ζήτησα να γράψουμε μέλη. Για να «θωρακίσουμε» την ομάδα.

Σπύρος Φιορεντίνος: Πρέπει να γίνει προσέγγιση των σωματείων του τοπικού από την αρχή. Ανέφερε ένα παράδειγμα που είχε συμβεί παλιότερα, με εικονικό φύλλο αγώνος για να σβήσουν την τιμωρία τους κάποιοι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που παραδοσιακά δεν μας αγαπούν. Υπάρχουν και αυτά, δυστυχώς.

Κώστας Μυλωνάς: Κάνετε μεγάλο κακό στην ομάδα όταν λέτε ότι κάποιοι δε θέλουν το καλό της ομάδας. Πρόεδρε αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Δε μπορούν στα μισά της χρονιάς όλες οι ομάδες του τοπικού να αδειάσουν για να εξυπηρετηθεί η Ζάκυνθος. Αυτό πρέπει να γίνεται από την αρχή. Είναι ξεκάθαρα θέμα προγραμματισμού. Να έχει την ελευθερία ο παίχτης να πηγαίνει όπου θέλει. Δεν πρέπει να λέγεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπάνε την ομάδα.

Διάλογος Γούναρη- Μυλωνά για την περσινή περίοδο και τα όσα έγιναν με την ομάδα που δεν μπόρεσε να πάρει το πρωτάθλημα. Ο δεύτερος υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να λέγονται τέτοιες κουβέντες στη Γενική συνέλευση. Δε θέλω να είμαι καλός με κανέναν, πέρυσι είχαν σπάσει τα ραδιόφωνα γιατί με έβριζαν που δεν πήραμε το πρωτάθλημα.

Παρέμβαση Διονύση Μουζάκη που σε αυστηρό ύφος είπε ότι αυτή η κουβέντα δεν έπρεπε επουδενί να γίνεται σε μια συνέλευση που προγραμματίζεται το μέλλον και η νέα σελίδα του σωματείου. Η Ζάκυνθος πρέπει να αποδεικνύει κάθε φορά ότι είναι η μεγάλη ομάδα του νησιού. Όταν παίζει τοπικό, θα είναι όπως όλες οι άλλες, ομάδα τοπικού. Η Ζάκυνθος είναι μεγάλη ομάδα, πάνω από όλους και όλοι θα την κουβεντιάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Έχουμε πάει σε λάθος κλίμακα. Η ομάδα πρέπει να τους κοιτάζει όλους υπεράνω.

Το παράδειγμα του Εδεσσαϊκού και του Ριζαρίου ανέφερε ο Λεωνίδας Μαλιούφας, για να ελαφρύνει το κλίμα της συνέλευσης.

Ένταση επικράτησε μεταξύ Κουρούμαλου- Πυλαρινού για τοποθέτηση του πρώτου περί πονηρών αλλά η κουβέντα δεν συνεχίστηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν. Στο τέλος της διαδικασίας έγινε η εγγραφή μελών και αυτό ήταν το μόνο θετικό βήμα προς μια σωστή κατεύθυνση.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πέττας-Σωκράτης Λειβαδάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *